ΤΟΠΙΚΑ

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία απαντά στο Δήμο Βόλου

η-περιβαλλοντική-πρωτοβουλία-απαντά-830630

Από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σε απάντηση δήλωσης της Δημοτικής Αρχής Βόλου για τους αγώνες Jet Ski, η οποία έχει ως εξής:

«Με τις συνήθεις ανοησίες τοποθετείται ο Δήμος Βόλου στην καταγγελία της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας (ΠΠΜ) σχετικά με παραβίαση του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου στα πλαίσια αγώνων Jet Ski. Έξεστι οι του Δήμου Βόλου ασχημονείν! Η ΠΠΜ δεν περιμένει διαπιστευτήρια από τη Δημοτική Αρχή. Είναι καταξιωμένη στη συνείδηση των πολιτών της περιοχής για τους πολύχρονους αγώνες της για την προστασία του περιβάλλοντος. Φέτος μάλιστα συμπληρώνει 20 χρόνια δράσης. Από όταν δηλαδή, ορισμένοι της παρούσης Δημοτικής Αρχής, λέρωναν τα… βρακάκια τους (για να χρησιμοποιήσουμε και εμείς την προσφιλή τους γλώσσα)!

Στα πλαίσια αυτά η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία υπερασπίζεται την ισχύουσα νομοθεσία που προστατεύει το Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου. Δεν βρέθηκαν άραγε άλλα νησιά για να τερματιστεί ο αγώνας; Έπρεπε αυτό να γίνει σε προστατευόμενη περιοχή; Εκτός και αν κάποιοι, με την υποστήριξη βέβαια του Δήμου Βόλου, θέλουν «να πουλήσουν μούρη» στις φώκιες! Η ΠΠΜ δεν αντιτίθεται στην πραγματοποίηση του αγώνα, αλλά η αντίθεσή της αφορά την όχληση στο Θαλάσσιο Πάρκο.

Για την ταμπακιέρα βέβαια καμία τοποθέτηση από τη Δημοτική Αρχή. Ποιός είναι άραγε ο φορέας που διοργανώνει τον αγώνα των Jet Ski; Είναι κάποια διεθνής ομοσπονδία ή έστω ελληνική αναγνωρισμένη ομοσπονδία; Για να αντιληφθούμε όλοι τη σοβαρότητά των διοργανωτών (πέρα από το βαρύγδουπο και ανυπόστατο τίτλο του αγώνα ως «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Jet Ski»-το ορθόν είναι «Acropolis Jetraid 2016»), μόλις χθες και μετά τη δική μας καταγγελία, θυμήθηκαν να απευθυνθούν στο Φορέα Διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου για να ζητήσουν την άδειά του. Και μάλιστα με ένα τηλεγραφικό email που υπογράφονταν από ένα πρόσωπο, χωρίς λοιπά στοιχεία (οποία σοβαρότης)! Και πολύ σωστά ο φορέας διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου ζήτησε τα στοιχεία του διοργανωτή, τηλέφωνο, διεύθυνση, το ακριβές χρονοδιάγραμμα (ημέρα, ώρα) του αγώνα, τον αριθμό των συμμετεχόντων και το σχέδιο της διαδρομής εντός του θαλάσσιου πάρκου.

Όσον αφορά το Δήμο Βόλου, έχει σχέση με το περιβάλλον όσο ο «φάντης με το ρετσινόλαδο». Αυτό το γνωρίζουν ακόμα και τα δέντρα της πόλης του Βόλου! Δεν περιμένουμε επομένως να καταλάβουν τί σημαίνει Θαλάσσιο Πάρκο. Νομίζουν ότι είναι απλώς ένα πάρκο! Τί να πει όμως κανείς; Αφού οι άνθρωποι είναι αλλού!”

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου