ΤΟΠΙΚΑ

Αιχμηρός για τη φυλάκιση της πρώην καθαρίστριας του Δήμου Βόλου

αιχμηρός-για-τη-φυλάκιση-της-πρώην-καθ-829043

Ηχηρή παρέμβαση από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, για την φυλάκιση της πρώην καθαρίστριας του Δήμου Βόλου επειδή προσκόμισε πλαστό τίτλο σπουδών.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στην εκπομπή «Άλλη διάσταση» της ΕΡΤ και στον Κώστα Αρβανίτη αναφερόμενος στην υπόθεση όχι μόνο πήρε σαφείς αποστάσεις από την απόφαση της Δικαιοσύνης, αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπάνω χαρακτηρίζοντάς την «μη ορθή».

«Δεν υπάρχει ορθή απονομή της Δικαιοσύνης», σχολίασε σχετικά ο πρ. υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, αναφερόμενος στην απόφαση 10ετούς κάθειρξης πρώην καθαρίστριας του Δήμου Βόλου, απαντώντας σε σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα στην ΕΡΤ και τον Κώστα Αρβανίτη. Ο πρ. υπουργός επισήμανε πως δεν γνωρίζει με ακρίβεια την υπόθεση και παρατήρησε πως, κατά την απόδοση των ποινών, στον Ποινικό Κώδικα, ισχύει η αρχή της αναλογικότητας.

Υπενθυμίζεται, πως η 53χρονη πρώην εργαζόμενη στην καθαριότητα παιδικού σταθμού του Δήμου Βόλου, καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών για απάτη, επειδή είχε αλλάξει το απολυτήριο του Δημοτικού, προκειμένου να πετύχει την πρόσληψή της σε Νομικό Πρόσωπο του Δήμου ως καθαρίστρια. Μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας που την έκρινε ένοχη για απάτη και επειδή δικαζόταν σε δεύτερο βαθμό και δεν είχε δικαίωμα έφεσης, ούτε αναστολής εκτέλεσης της ποινής, πήρε το δρόμο για τις φυλακές. Η απόφαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε αίσθηση, κυρίως για το γεγονός ότι μία 53χρονη γυναίκα οδηγήθηκε στη φυλακή διότι παρουσίασε ένα πιστοποιητικό, το οποίο βεβαίωνε πως είχε φοιτήσει την Ε΄ τάξη, όμως η ίδια σύμφωνα με το Δικαστήριο, το άλλαξε και το έκανε Στ’ Τάξη.

Η ίδια απολογούμενη στο Δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι μεγάλωσε μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και ότι προβληματική εξίσου ήταν η κατάσταση και στην οικογένεια που απέκτησε στη συνέχεια. Ομολόγησε την πράξη της και τόνισε πως είχε ανάγκη να συντηρήσει την οικογένειά της, υποστηρίζοντας επίσης ότι η εργασία που παρείχε ήταν εντελώς άσχετη με το προσόν που απαιτούσε η προκήρυξη. Στους ισχυρισμούς της συμπεριλήφθηκε ακόμα και η φράση της ισάξιας αντιπαροχής λόγω εργασίας σε σχέση με τη ζημιά που επήλθε από την πράξη της. Το Δικαστήριο ωστόσο την έκρινε ένοχη για απάτη με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος άνω των 30,120 και 150 χιλιάδων ευρώ, με τα οποία ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου