ΤΟΠΙΚΑ

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ: Δεν τηρούνται τα μέτρα για τον covid-19 στους Δήμους

σύλλογος-εργαζομένων-οτα-δεν-τηρούντ-826988

Επιστολή προς την Πολιτική Προστασία και την Επιθεώρηση Εργασίας απέστειλε ο Σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας στην οποία επισημαίνεται η ανάγκη τήρησης των μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται σε όλους τους Δήμους του Νομού, αναφέρονται ειδικότερα τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι για τρίτη φορά παρουσιάστηκαν κρούσματα στον Δήμο Βόλου και το ένα είναι πάλι στο Δημαρχείο.

Ο σύλλογος μας επισημαίνει την ανάγκη της τήρησης των μέτρων προστασίας σε όλους του χώρους εργασίας και σε όλους τους Δήμους . Από τον έλεγχο που κάναμε (σε πολλούς Δήμους) είδαμε ότι δεν τηρούνται πολλά από αυτά.

Είναι αδικαιολόγητο τόσους μήνες μετά από την πανδημία, σε χώρους που έχουν επαφή με το κοινό να μην υπάρχουν προστατευτικά plexi glass.

-Να υπάρχουν γραφεία χωρίς εξαερισμό και ορισμένες φορές ο χώρος εργασίας να είναι διάδρομος όπου περνάνε οι πάντες.

-Σε άλλες περιπτώσεις πολλοί υπάλληλοι είναι “στοιβαγμένοι” σε μικρούς χώρους χωρίς την απαιτούμενη απόσταση μεταξύ τους.

-Σε χώρο όπου υπάρχει αναμονή κοινού, αυτή να γίνεται έξω από το ασανσέρ (χωρίς εξαερισμό), λίγο πριν την είσοδο στην υπηρεσία.

-Οι μάσκες προστασίας των εργαζομένων στις μάχιμες υπηρεσίες (π.χ. καθαριότητα) σε πολλές περιπτώσεις είναι απλές και όχι αυτές που ορίζονται από τον Νόμο.

-Ενώ μερικές φορές τα ΜΑΠ είναι ανύπαρκτα.

Αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, τα κρούσματα στους δημοτικούς υπαλλήλους (κατά συνέπεια και στους δημότες) θα αυξηθούν ραγδαία.

Μπορεί να διανύουμε περίοδο lock dοwn όμως σε λίγο πάλι θα λειτουργούμε κανονικά και τα προβλήματα θα εξακολουθούν να υπάρχουν. Όλα αυτά που έπρεπε να γίνουν μέσα στο προηγούμενο 8μηνο και δεν έγιναν, έστω τώρα, να υλοποιηθούν για να αποτρέψουμε όσο είναι δυνατόν την μετάδοση του covid 19

Ζητάμε να ενεργήσετε άμεσα και σύμφωνα με την αρμοδιότητά σας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου