ΤΟΠΙΚΑ

Συγκλονιστικές οι φωτογραφίες από τα συντρίμμια του Καναντέρ

συγκλονιστικές-οι-φωτογραφίες-από-τα-825994
Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τα συντρίμμια του CL-215 που κατέπεσε χθες στα Δερβενοχώρια, έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος, που κατέπεσε ενώ συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε, αργά το βράδυ του Σαββάτου (25.06.2016) στα Δερβενοχώρια, έχει καταστραφεί και το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό όταν κανείς βλέπει τις φωτογραφίες είναι “πως βγήκαν ζωντανοί οι πιλότοι”.

Ο κυβερνήτης του (επισμηναγός) έχει συμπληρώσει περισσότερες από 850 ώρες πτήσεως σε πυροσβεστικά αεροσκάφη δε συγκυβερνήτης (σμηναγός) περισσότερες από 250 ώρες. Επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος. Το CL-215 είχε απογειωθεί από την 111 πτέρυγα Mάχης στην αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου.

Λίγο μετά τις 11:00, το πυροσβεστικό αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση εξαιτίας φωτιάς που εκδηλώθηκε στον αριστερό κινητήρα. Το αεροσκάφος αντιμετώπισε απώλεια ώσης και έτσι οι πιλότοι κατέφυγαν στην επιλογή της αναγκαστικής προσγείωσης, η οποία ήταν “βαρέου τύπου”, κάτι που σημαίνει πως το αεροσκάφος χτύπησε στο έδαφος με ορμή.

Το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής στα νοτιοδυτικά της πυρκαγιάς, η οποία μαίνεται από το βράδυ του Σαββάτου (25.06.2016) κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας.

Οι δυο πιλότοι του καναντέρ κατάφεραν να βγουν σώοι, με μικροτραυματισμούς. Στο σημείο έφτασε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τους παραλάβει, καθώς και συνεργείο της Πολεμικής Αεροπορίας, που θα διερευνήσει τα αίτια της αναγκαστικής προσγείωσης. Οι πιλότοι μεταφέρθηκαν προληπτικά στο 251 Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου