ΤΟΠΙΚΑ

Παρέλαση ανθρωπιάς στον Αγ. Γεώργιο Νηλείας

παρέλαση-ανθρωπιάς-στον-αγ-γεώργιο-νη-824753

Καινοτομούν κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου Νηλείας και διοργανώνουν την πρώτη παρέλαση για τη θεραπευτική σχέση με τα ζώα και τη φύση του Πηλίου. Με ένα κλαδί ελιάς στα χέρια δεκάδες κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου Νηλείας στο Πήλιο θα συμμετάσχουν σε μια πρωτόγνωρη παρέλαση ανθρωπιάς η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα.

Οργανωτές είναι απλοί άνθρωποι, κτηνοτρόφοι, εστιάτορες, ξενοδόχοι, καλλιτέχνες. Συντονίζονται από τον καρκινοπαθή δημοσιογράφο Λάζαρο Χατζηνάκο, που ολοκλήρωσε 100 μέρες εργοθεραπείας στο Νότιο Πήλιο.

Οι συμμετέχοντες θα «διαδηλώσουν» για να προβάλλουν το πόσο θεραπευτική είναι η σχέση μας με τα ζώα, τα οικόσιτα και τα άγρια.

Μαζί τους σε αυτή την παρέλαση λίγα άλογα, προβατάκια και προφανώς δεκάδες σκυλιά. Θα διασχίσουν όλο το χωριό κατά μήκος με αφετηρία την Παλαιοβίγλα (στροφή προς Νεφέλη – Σιδηρουργείο) μέχρι το Θέατρο Αλώνι.

Κατά τη διάρκειά της θα γίνονται ανοικτές συζητήσεις για τις αντιθέσεις συναισθημάτων που προκαλεί η σχέση μας με τα ζώα: αγάπη και μίσος, φόβος και γοητεία, τρυφερότητα κι αποστροφή. Eμφαση θα δοθεί στη θεραπευτική επιρροή που έχει η επικοινωνία και η καθημερινή επαφή με τα ζώα και τη φύση του Πηλίου σε μια σειρά από παθήσεις, όπως ο καρκίνος, ο αυτισμός, η κατάθλιψη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου