ΤΟΠΙΚΑ

Διά ζώσης λειτουργία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών για μαθητές Δημοτικού ζητεί ο Κων. Μαραβέγιας

διά-ζώσης-λειτουργία-των-κέντρων-ξένω-823466

Το αίτημα να επιτραπεί η δια ζώσης λειτουργία τμημάτων Κέντρων Ξένων Γλωσσών, αποκλειστικά για μαθητές δημοτικών σχολείων, προώθησε με Αναφορά του προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Πρόκειται για αίτημα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Καθηγητών-Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Π.Σ.Κ.Ι.Κ.Ξ.Γ), ο οποίος θεωρεί άδικη την απόφαση να λειτουργούν τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών μόνο μέσω τηλεκπαίδευσης. Κάτι τέτοιο, όπως επισημαίνεται, είναι πρακτικά μη εφαρμόσιμο για την πλειοψηφία των μαθητών που είναι παιδιά Δημοτικού, καθώς σε αυτές τις τόσο μικρές ηλικίες η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Σημειώνει, επίσης, ότι οι επιχειρήσεις Κέντρων Ξένων Γλωσσών εφαρμόζουν πιστά τα προβλεπόμενα υγιειονομικά πρωτόκολλα και συμμορφώνονται πλήρως προς τους όρους τους, σύμφωνα και με τις οδηγίες αναφορικά με τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων. Παράλληλα, όπως αναφέρει, με την σχολαστική τήρηση των μέτρων υγιεινής, έχουν επικαιροποιήσει ήδη εις διπλούν (Μάιο και Σεπτέμβριο) τη λειτουργία τους με τα μέτρα πρόληψης κατά του Covid-19, τόσο σε ότι αφορά τις δομές τους όσο και σε ότι αφορά το προσωπικό τους (καθηγητές, γραμματείς, καθαριστές).

Οι ιδιοκτήτες των Κέντρων Ξένων Γλωσσών υποστηρίζουν ότι δέχονται έντονες διαμαρτυρίες και την άρνηση των γονέων για τη διεξαγωγή διαδικτυακών μαθημάτων στις μικρές ηλικίες. Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν να αναθεωρηθεί άμεσα η απόφαση για τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους αποκλειστικά μέσω τηλεκπαίδευσης και να ισχύσει για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ό,τι και για το δημόσιο σχολείο, δηλαδή να παρέχεται η δυνατότητα για την δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία τους για τους μαθητές Δημοτικού.

«Δεδομένου ότι τα ίδια παιδιά συμμετέχουν κανονικά σε όλα τα μαθήματα των δημοτικών σχολείων όπου φοιτούν δια ζώσης, πρέπει να τεκμηριώνεται η οριζόντια υποχρέωση των Κέντρων Ξένων Γλωσσών να λειτουργούν μόνο μέσω τηλεκπαίδευσης λόγω πανδημίας», υπογραμμίζει στην Αναφορά του προς την υπουργό Παιδείας ο κ. Μαραβέγιας και ζητεί να εξεταστεί η ικανοποίηση του αιτήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου