ΤΟΠΙΚΑ

Το ερευνητικό έργο Βολιώτη συγγραφέα «ταξιδεύει» διαδικτυακά στο εξωτερικό

το-ερευνητικό-έργο-βολιώτη-συγγραφέα-820155

Στο περιοδικό International Journal of Physics, διεθνές διαδικτυακό περιοδικό με μεγάλη απήχηση, δημοσιεύθηκε ενδιαφέρον άρθρο του γνωστού Βολιώτη ερευνητή και συγγραφέα Αγγελου Ψιμόπουλου, που αναφέρεται στο σύμπαν και τα αναπάντητά ερωτήματά του.

Το άρθρο, που είναι γραμμένο στα Αγγλικά, τιτλοφορείται «The Universe Revolves around of an Axis and does not Expand» με τον συγγραφέα να υποστηρίζει ότι «Το σύμπαν περιστρέφεται γύρω από έναν άξονα και δεν διαστέλλεται».

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον κ. Ψιμόπουλο, συνταξιούχο φαρμακοποιό, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συγκεκριμένη δημοσίευση σε ένα κορυφαίο διαδικτυακό περιοδικό που περιστρέφεται γύρω από τη φυσική και τα μαθηματικά.

«Επικρατεί η άποψη ότι το σύμπαν διαστέλλεται διαρκώς. Από φοιτητής ακόμη, όταν κάναμε φυσική στο πανεπιστήμιο, είχα τη γνώμη ότι το σύμπαν δεν διαστέλλεται, αλλά κάτι άλλο συμβαίνει και προσπαθούσα κατά καιρούς να βρω λύση. Γεωμετρικά το αποδείκνυα, αλλά δεν μπορούσα να το αποδείξω μαθηματικά», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Με πολλή υπομονή, επιμονή και μελέτη, συνέχισε την έρευνά του, προκειμένου να αποδείξει με την δύναμη των αριθμών και της αστρονομίας, την θέση του. Αναλύοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ το αντικείμενο της έρευνάς του, εξήγησε: «Καθώς το φως έχει πεπερασμένη ταχύτητα σχετικά με τον όγκο του σύμπαντος, τα απομακρυσμένα αντικείμενα, λόγω του ότι περιστρέφονται γύρω από έναν νοητό άξονα του σύμπαντος, αλλάζουν θέση. Οταν τα βλέπουμε μετά από πολλά χρόνια, αυτά έχουν αλλάξει θέση. Εμείς όμως τα βλέπουμε στην παλιά θέση και κατ’ αυτό τον τρόπο τα βλέπουμε μακρύτερα απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. Αυτό είναι που προκαλεί την φαινομένη διαστολή του σύμπαντος».

Με έντονο ενδιαφέρον για την Αργοναυτική εκστρατεία, την φιλοσοφία, την αστρονομία, o Βολιώτης συγγραφέας συνεχίζει την ερευνητική του δραστηριότητα, επιχειρώντας να δώσει απαντήσεις σε επιστημονικά ερωτήματα.

Το βιβλίο του Αγγελου Ψιμόπουλου «Μυστική Αποστολή Χρυσόμαλλον Δέρας- Στα όρια του Μύθου και της Ιστορίας», είναι το αποτέλεσμα 30χρονης έρευνας του ίδιου στην Αργοναυτική εκστρατεία και περιλαμβάνει 2.000 παραπομπές, σε αρχαία και σύγχρονα κείμενα και γεωγραφικούς χάρτες. Για τον ίδιο, στόχος των Αργοναυτών ήταν να φέρουν στην Ελλάδα την εκτροφή του μεταξοσκώληκα και ενδεχομένως μπαχαρικά, για να ανοίξουν το ναυτικό εμπορικό δρόμο που οδηγούσε στην Ανατολή ή έστω να ανοίξουν τον κατά ξηρά εμπορικό δρόμο. Γι’ αυτό και όπως αποφαίνεται η μυθική Κολχίδα ήταν η Κίνα.

Συνεχίζοντας, στο μεταξύ, την έρευνά του, επιχειρεί να φωτίσει άγνωστες πτυχές του θέματος, προσθέτοντας νέα κεφάλαια πληροφορίων στο παζλ της γνώσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου