ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγε από τη ζωή παλιός βιοτέχνης του Βόλου

εφυγε-από-τη-ζωή-παλιός-βιοτέχνης-του-β-819749

Εφυγε από την ζωή ο γνωστός και ένας από τους πιο επιτυχημένους βιοτέχνες του Βόλου, Δημήτρης Ακρίβος.

Ο Δημήτρης Ακρίβος διατηρούσε στη βιομηχανική περιοχή του Βόλου την εταιρία «AKRIVOS MACHINES» και αποτέλεσε ένας από τους βασικούς «δασκάλους» του κλάδου του μετάλλου.

Η βιοτεχνία του ήταν από τις πιο επιτυχημένες στον κλάδο της μεταποίησης και τα προϊόντα της διακινούνταν όχι μόνο στην Μαγνησία αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Αφήνει πίσω του τα δύο του παιδιά και τρία εγγόνια η κηδεία του έγινε σήμερα Τρίτη από τον ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στο νέο Κοιμητήριο Βόλου.

Ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν. Μαγνησίας, ιδρυτικό μέλος του οποίου ήταν ο Δημήτρης Ακρίβος, σε ψήφισμά του, αποχαιρετώντας τον αναφέρει:

«Πιο φτωχός είναι από χθες ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ καθώς την τελευταία του πνοή άφησε στο Βόλο ο Δημήτρης Ακρίβος. Ο εκλιπών διατηρούσε στη βιομηχανική περιοχή του Βόλου την πασίγνωστη εταιρία AKRIVOS MACHINES. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του συνδέσμου μας, και επί σειρά ετών εκλεγμένος σε όλες σχεδόν τις θέσεις του διοικητικού συμβουλίου. Ήταν πάντοτε πρωτοπόρος στο χώρο του και κατάφερε με τις καινοτόμες ιδέες και λύσεις του στον τομέα της μεταποίησης, να φτάσουν τα προϊόντα της εταιρίας του όχι μόνο έξω από τα στενά όρια του Νομού μας αλλά και ολόκληρης της χώρας. Χαρακτηριστικό και αξιομνημόνευτο είναι το ότι υπήρξε ένας εκ των βασικών «δασκάλων» του κλάδου, καθώς από τα χέρια του όλες αυτές τις δεκαετίες, πέρασαν αμέτρητα πρόσωπα τα οποία στη συνέχεια, είτε έγιναν τεχνίτες είτε δημιούργησαν τις δικές τους επιχειρήσεις, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές στον τομέα του μετάλλου στα Βαλκάνια. Το κενό του θα παραμείνει δυσαναπλήρωτο καθώς εκτός από εξαιρετικός και χαρισματικός επιχειρηματίας, υπήρξε μοναδικός φίλος και συνεργάτης όλων στον τομέα του Μετάλλου.

Ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν. Μαγνησίας, τιμώντας την προσφορά και τη μνήμη του ψηφίζει:

– Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

– Να παραστεί ο Πρόεδρος του συνδέσμου στην εξόδιο ακολουθία.

– Να δημοσιευτεί το σχετικό ψήφισμα στα τοπικά ΜΜΕ.

«Καλό ταξίδι Μήτσο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου