ΤΟΠΙΚΑ

«Το σχολείο γίνεται πιο σκληρό και ανταγωνιστικό»

το-σχολείο-γίνεται-πιο-σκληρό-και-αντ-8188

Τονίστηκε σε εκδήλωση του ΚΚΕ για τον νέο νόμο για την παιδεία

«Ο νέος νόμος για την παιδεία τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα μαθητών και φοιτητών και τα αντίστοιχα εργασιακά των εκπαιδευτικών, χτίζει ένα σχολείο πιο σκληρό και ανταγωνιστικό -και μάλιστα από όλο και μικρότερες τάξεις-, με τον λαό «στον γύψο»», τονίστηκε σε εκδήλωση –συζήτηση που πραγματοποιήθηκε προχθές στην πλατεία Μεταξουργείου στη Ν. Ιωνία από την Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ.

Την εισηγητική ομιλία έκανε ο Βασίλης Τίρχας, μέλος του Γραφείου της Κ.Ο.Β. (Κομματικής Οργάνωσης Βάσης) Εκπαιδευτικών. Μετά ακολούθησε συζήτηση, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με στιγμές από τις κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πρόγραμμα συσκέψεων και συζητήσεων της Τοπικής Οργάνωσης Μαγνησίας σε σχέση με τις τρέχουσες εξελίξεις, που είναι σε εξέλιξη. Η συζήτηση είχε, επίσης, σκοπό να αναδειχθούν σημεία που αφορούν την πρόταση του Κ.Κ.Ε για «το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο Σύγχρονης Γενικής Παιδείας, δηλαδή για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών, η οποία μπορεί να μπολιάσει τους αγώνες του λαού μας, αξιοποιώντας και τα συμπεράσματα από τον σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε τον 20ό αιώνα με επίκεντρο την Ε.Σ.Σ.Δ. Η συζήτηση αυτή γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρη και αναγκαία μέσα στις σημερινές συνθήκες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου