ΤΟΠΙΚΑ

Σε δύο μήνες η απόφαση για τη Θ. Στάχτου

σε-δύο-μήνες-η-απόφαση-για-τη-θ-στάχτου-81719

Κατέθεσε χθες στον πταισματοδίκη – Πληθωρική συγκέντρωση εργαζομένων έξω από τα δικαστήρια

Την πόρτα του πταισματοδίκη Βόλου, πέρασε χθες το πρωί, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Θάλεια Στάχτου, προκειμένου να καταθέσει τις απόψεις της στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε ο Εισαγγελέας Βόλου, μετά την εις βάρος της μήνυση που κατέθεσαν δέκα στελέχη της δημοτικής αρχής για συκοφαντική δυσφήμιση. Εξω από τα δικαστήρια δεκάδες εργαζόμενοι του δήμου Βόλου, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων αλλά και εκπρόσωποι σωματείων και φορέων του νομού, πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης στη διωκόμενη συνάδελφό τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες το πρωί, εργαζόμενοι στο δήμο Βόλου, προχώρησαν σε τρίωρη στάση εργασίας και συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, μαζί με άλλους εργαζομένους και εκπροσώπους φορέων σε ένδειξη συμπαράστασης στη συνάδελφό τους Θάλεια Στάχτου. Οπως είναι γνωστό, ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Λιβογιάννης, Αριστείδης Σαββάκης, Αναστάσιος Μπατζιάκας, Δημήτρης Πέγιος, Γιώργος Σουίπας, Θανάσης Σταυρίδης, Γεωργία Τοκαλή – Μποντού, ο πρόεδρος της ΑΝΕΒΟ, Ανδρέας Ζέρβας και ο δημοτικός σύμβουλος Αποστόλης Μαλαματίνης, έχουν καταθέσει μήνυση εναντίον της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων, Θάλειας Στάχτου για συκοφαντική δυσφήμιση, με αφορμή ραδιοφωνικές δηλώσεις της ότι επικρατεί τρομοκρατία και τραμπουκισμός στους χώρους εργασίας του δήμου.

Η κ. Στάχτου πέρασε χθες το κατώφλι του γραφείου του πταισματοδίκη για να καταθέσει τις απόψεις της. Σε ένα δίμηνο αναμένεται το αποτέλεσμα της προανακριτικής διαδικασίας: είτε ο φάκελος θα τεθεί στο αρχείο, είτε η υπόθεση θα πάει στις δικαστικές αίθουσες. Βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο, η κ. Στάχτου, μίλησε για δίωξη της δημοκρατίας και της νομιμότητας.

«Εξετάζεται μία μήνυση που ουσιαστικά κατατέθηκε εναντίον της Δημοκρατίας, εναντίον της ελευθερίας των εργαζομένων να μιλάνε και να δουλεύουν χωρίς παρενόχληση. Δικαζόμαστε όλοι εμείς που ο ρόλος μας είναι να μιλάμε για όσα συμβαίνουν στο δήμο Βόλου. Δεν μιλήσαμε για πράγματα που δεν έχουν γίνει, μιλήσαμε για όλα αυτά που γίνονται εδώ και 1,5 χρόνο στο δήμο Βόλου: για μετακινήσεις που προκαλούν αποδιοργάνωση των υπηρεσιών, για τρομοκρατία, τραμπουκισμό. Εχουμε τα ντοκουμέντα μας. Πιστεύουμε ότι η διώκεται η δημοκρατία και η νομιμότητα.

Ξέρουμε πολύ καλά το ρόλο μας. Εμάς μας εξέλεξαν οι συνάδελφοί μας γι’ αυτό το λόγο για να μιλάμε εμείς γι’ αυτούς. Αυτός είναι ο ρόλος μας και εμείς θα τον επιτελέσουμε όσο πιο καλά μπορούμε», είπε η κ. Στάχτου, ευχαριστώντας όλους όσοι βρέθηκαν στο πλευρό της στο προαύλιο του δικαστικού μεγάλου.

«Το τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων συνδυάζεται με την καταπάτηση των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών. Παλεύουμε για τους εργαζόμενους και όλοι μαζί για το μέλλον μας. Αν περάσει η απόφαση, πάμε χρόνια πίσω», σχολίασε μεταξύ άλλων από την πλευρά της η εκπρόσωπος της ΔΑΣ – ΟΤΑ, Εύη Καρυδάκη. Η ίδια μίλησε και για μια δεύτερη δικαστική διαμάχη που έχουν οι εργαζόμενοι στις 11 Μαρτίου για το γάλα που δικαιούνταν και δεν έχει δοθεί. «Ο εκφοβισμός, η τρομοκρατία ή οποιαδήποτε πίεση που ασκείται από τον οποιοδήποτε απέναντι στους εργαζόμενους δεν θα περάσει», ανέφερε εξάλλου, ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Γιώργος Μαγιάκος.

Bullying καταγγέλλει ο δήμος Βόλου

Με ανακοίνωσή του χθες το πρωί, από το γραφείο Τύπου του δημάρχου Βόλου, έγινε λόγος για bullying εναντίον εργαζομένων προκειμένου να συμμετέχουν στη στάση εργασίας: «Εξω από κάθε λογική και αποδεκτή πρακτική βρίσκονται πλέον οι ενέργειες της πανικόβλητης συνδικαλίστριας Θάλειας Στάχτου, για την οποία εργαζόμενοι στο δήμο Βόλου καταγγέλλουν ότι προχώρησε σε «bullying» εναντίον τους προκειμένου να μετάσχουν στη στάση εργασίας, ως συμπαράσταση στις δήθεν διώξεις που η ίδια ισχυρίζεται ότι υφίσταται από τη Δημοτική Αρχή.Είναι προφανές ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι απόλυτα καταδικαστέες και φυσικά θα πρέπει να ελεγχθούν από τα αρμόδια όργανα, αφού παραβιάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητά τους και τους στερούν τη δυνατότητα απερίσπαστοι να επιτελούν το καθήκον τους, που είναι απέναντι στην κοινωνία και όχι απέναντι σε κάθε κομματικό ή συνδικαλιστικό δερβέναγα. Καλούμε την κ. Στάχτου να συνέλθει και να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα, συμπεριφερόμενη όπως αρμόζει στο αξίωμα που της εμπιστευτήκαν οι συνάδελφοι της. Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα προσέλθει για να εκθέσει τις απόψεις της και όχι ενώπιον εκτελεστικού αποσπάσματος. Προς τι, λοιπό, τέτοιος φόβος και πανικός;Δεν έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και φοβάται ή μήπως γνωρίζει τι έχει κάνει και επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα επηρεασμού της, πράμα επίσης ανεπίτρεπτο για μια αγωνίστρια της Δημοκρατίας και της νομιμότητας, όπως τουλάχιστον η ίδια (όχι με ιδιαίτερη μετριοφροσύνη είναι η αλήθεια) αυτοπροβάλλεται;». «Απόκριες έχουμε για τα Καρναβάλια είναι», απάντησε η κ. Στάχτου, ενώ ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ ΟΤΑ Γιώργος Μαγιάκος, ανέφερε ότι «πάντα έχουμε κάποια κινητοποίηση κάνουμε ακριβώς το ίδιο. Περνάμε από τα γραφεία και ενημερώνουμε. Τα bullying και οι εκφοβισμοί είναι αλλονών δουλειά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου