ΤΟΠΙΚΑ

Ελλείψεις σε αντιβιώσεις και…βιάγκρα στο Βόλο

ελλείψεις-σε-αντιβιώσεις-καιβιάγκρ-8167

Σε εξαγωγές φαρμάκων οδηγεί το χαμηλό κόστος

Με το σταγονόμετρο αποστέλλονται οι παραγγελίες φαρμάκων στα φαρμακεία του Βόλου. Οι σταυροί σε είδη φαρμάκων στις λίστες των φαρμακοποιών ξεπερνούν τους εκατό. Φαρμακοποιοί δεν είχαν χθες να διαθέσουν αντιπηκτικά φάρμακα, γαστροπροστασίας, ακόμη και ινσουλίνες, ενώ για τα φάρμακα στυτικής δυσλειτουργίας ούτε λόγος, ανύπαρκτα!

Οι επαγγελματίες του κλάδου αποδίδουν την έλλειψη φαρμάκων στο χαμηλό κόστος, το οποίο οδηγεί τις φαρμακευτικές εταιρείες και τις φαρμακαποθήκες σε εξαγωγές, που είναι και συμφερότερες για το ταμείο.

Η φαρμακοποιός κ. Ζηνοβία Χαρμάνη επιβεβαίωσε ότι στην αγορά υπάρχουν φοβερές ελλείψεις. Όπως είπε, ακόμη και τυπικά αντιπηκτικά φαρμάκων για ιώσεις δεν υπάρχουν, ούτε σίδηρος για αναιμία, ούτε οφθαλμολογικές αλοιφές.

Από την πλευρά του ο κ. Βασίλης Κοκκωνίδης είπε ότι αυτό που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα είναι ότι οι παραγγελίες εκτελούνται με μικρότερες από τις ζητηθείσες ποσότητες φαρμάκων. Ο ίδιος εντοπίζει πρόβλημα κυρίως σε αγωγές για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, υπερτασικά κ. α., όμως τονίζει ότι προς το παρόν καλύπτονται όλες οι αγωγές.

Η κ. Αποστολία Σκρίμπα παρατηρεί ελλείψεις και σε αντικαταθλιπτικά χάπια.

Και στα τρία φαρμακεία υπήρχαν σημαντικές ελλείψεις σε οφθαλμολογικές αλοιφές, ενώ τα χάπια για τη στυτική δυσλειτουργία ήταν ανύπαρκτα.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, Κώστας Ματσιόλης, δήλωσε ότι οι ελλείψεις που υπάρχουν σε φάρμακα πανελληνίως υπάρχουν και στο Βόλο.

Εξάλλου, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απαγόρευσε τις παράλληλες εξαγωγές. Όπως κοινοποιεί στους κατά τόπους Συλλόγους, δύο μέρες μετά τη δημοσιοποίηση με στοιχεία των ελλείψεων από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημ. Λιντζέρης, προχώρησε σε προσωρινή απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών ως έκτακτο μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας.

Όπως ενημερώνει: «Με το υπ. Αριθμό πρωτοκόλλου 97637/14/11/2014 έγγραφό του ο ΕΟΦ και μετά τη συνέντευξη Τύπου του ΠΦΣ αλλά και τα τρία έγγραφά του όσον αφορά στις ελλείψεις, παραδέχεται την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αγορά και προχωράει σε μέτρα».

Ο ΠΦΣ ενημερώνει ότι: «Θα συνεχίσει με την ίδια αγωνιστική διάθεση να αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του ο φαρμακοποιός και να παρεμβαίνει όταν διαπιστώνει ολιγωρία ή καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων που έχουν σχέση με τη δημόσια υγεία και την φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου