ΤΟΠΙΚΑ

Σχολικά κυλικεία με ISO στο Βόλο

σχολικά-κυλικεία-με-iso-στο-βόλο-812502

Σχολικά κυλικεία με ISO… δημιουργεί ο δήμος Βόλου για τη θωράκιση της σωστής λειτουργίας τους τόσο προς όφελος των μαθητών όσο και των ίδιων των επαγγελματιών. Χθες συνεδρίασε η δημοτική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου για την προκήρυξη διαγωνισμού για δέκα περίπου κυλικεία σε γυμνάσια και λύκεια του Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πρόκειται για κυλικεία οι συμβάσεις μίσθωσης των οποίων ολοκληρώθηκαν μετά από 12ετή κύκλο λειτουργίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής Αποστόλη Γαλάτη, εντός των ημερών πρόκειται να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για την ανάδειξη των νέων μισθωτών, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί έως τέλος Αυγούστου, προκειμένου με το πρώτο σχολικό κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά να λειτουργεί το σύνολο των κυλικείων στα σχολικά κτίρια.

Η διαφορά σε σχέση με προηγούμενους διαγωνισμούς για την εκμίσθωση των σχολικών κυλικείων, είναι όπως υπογράμμισε ο κ. Γαλάτης ότι στις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι θα είναι και η πιστοποίησή τους με ISO. «Αυτό γίνεται για πρώτη φορά. Οποιος δεν έχει ISO δεν θα μπορεί να συμμετέχει στο διαγωνισμό, όσο καλή προσφορά κι αν καταθέσει», υπογράμμισε ο κ. Γαλάτης.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο νέος όρος μπαίνει για την προστασία τόσο των επαγγελματιών όσο και των μαθητών.

Ο κλάδος των μισθωτών κυλικείων πλήττεται από… αλεξιπτωτιστές που δεν διαθέτουν εξειδίκευση και πείρα για τη σωστή λειτουργία ενός κυλικείου, που πέραν ότι θα πρέπει να είναι πεντακάθαρο και σωστά οργανωμένο, πρέπει επίσης να διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας και τα είδη που διαθέτει στους μαθητές να συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των εγκεκριμένων προϊόντων και μάλιστα σε συγκεκριμένες τιμές.

Η προάσπιση του χώρου και κατ’ επέκταση της υγείας των ίδιων των μαθητών αποτελεί πάγιο αίτημα του συλλόγου μισθωτών σχολικών κυλικείων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου