ΤΟΠΙΚΑ

Πορεία ειρήνης σήμερα στο Βόλο στη μνήμη δύο ηρώων

πορεία-ειρήνης-σήμερα-στο-βόλο-στη-μνή-812429

Ομάδα μοτοσικλετιστών, αποτελούμενη από 43 άτομα που ξεκίνησαν από την Κύπρο την «πορεία ελευθερίας» στη μνήμη των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, θα αφιχθούν στο Βόλο, σήμερα Πέμπτη 21 Ιουλίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης μνήμης που θα πραγματοποιηθεί παρουσία της Αναστασίας Ισαάκ, κόρης του ενός εκ των δύο ηρώων.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ενωσης Κυπρίων Μαγνησίας και του Συλλόγου Ορμίνιο Πορταριάς σε συνεργασία με την Μοτοσικλετιστική Λέσχη Βόλου (ΜΟΤΟΛΕΒ), διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης «για την αποφράδα ημέρα της 20ης Ιουλίου 1974, (εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο) και για τα 20 χρόνια από τη θυσία των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού (11 και 14 Αυγούστου 1996)» όπως υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά.

Στα πλαίσιο της εκδήλωσης θα αφιχθούν στο Βόλο οι Μοτοσικλετιστές Κύπρου της Πρωτοβουλίας Μνήμης Τάσου – Σολωμού που ξεκίνησαν από το Βερολίνο με «Πορεία Ελευθερίας», με ενδιάμεσους σταθμούς την Πράγα, Βουδαπέστη, Σόφια, Αθήνα, Λευκωσία, προς την κατεχόμενη Αμμόχωστο, τόπος της θυσίας των δυο ηρώων.

Στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν τρεις σταθμούς σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αθήνα, ενώ όπως προαναφέρθηκε, την ημέρα της εκδήλωσης θα βρίσκεται στο Βόλο και η κόρη του Τάσου Ισαάκ, Αναστασία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης σήμερα Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 8 μ.μ. θα γίνει υποδοχή των μοτοσικλετιστών, θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο του Βόλου, όπου θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια, στις 10 το βράδυ, η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην Πορταριά με ομιλίες, προβολές βίντεο και επετειακά τραγούδια.

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» συστάθηκε το 2008 από μια ανεξάρτητη ομάδα νέων ανθρώπων, που ουδεμία σχέση έχουν με οποιονδήποτε κομματικό σχηματισμό. Βασικός στόχος της οργάνωσης είναι «η διατήρηση της μνήμης της θυσίας των ηρώων Ισαάκ και Σολωμού και η ανάδειξη στην κοινωνία μας των μηνυμάτων που πηγάζουν μέσα από τη θυσία των δύο συνανθρώπων μας» όπως επισημαίνουν οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου