ΤΟΠΙΚΑ

Εν μέσω της θύελλας στο Δημόσιο

εν-μέσω-της-θύελλας-στο-δημόσιο-81227

Εν μέσω της θύελλας που έχει προκαλέσει η διαθεσιμότητα, των νέων περικοπών και των εξαγγελθέντων ανακατατάξεων στο Δημόσιο, πραγματοποιείται στις 13 Δεκεμβρίου στο Βόλο το 5ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΑΔΕΔΥ στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Την ίδια μέρα θα γίνει εκλογή εφορευτικής επιτροπής. Επίσης θα γίνει ο διοικητικός απολογισμός της Εκτελεστικής Γραμματείας και ο οικονομικός απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης ενώ οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ. θα γίνουν την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Κυρίαρχα ζητήματα για την ΑΔΕΔΥ παραμένουν οι ανακατατάξεις και οι δυσμενείς επιπτώσεις που προκαλεί η διαθεσιμότητα και οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο, η εισοδηματική πολιτική που επιβάλλουν τα απανωτά μνημόνια, το φορολογικό και το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο το ετήσιο εισόδημα κάθε μισθωτού στο Δημόσιο έχει αρνητική κλίμακα αφαίρεσης από 2.000 έως 20.000€, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει πλήρης υποβάθμιση μέχρι και κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων με μείωση της κύριας σύνταξης, μεθόδευση για κατάργηση της επικουρικής σύνταξης καθώς και το αδιέξοδο στο Ταμείο Πρόνοιας -που έχει επιβαρυνθεί 1,3 δισ. ευρώ από την κρατική πολιτική, διοίκηση και διαχείριση-, τον Ο.Π.Α.Δ. αλλά και τα άλλα Ταμεία του Δημοσίου.

«Εμείς έχουμε καταθέσει ένα πλαίσιο μέτρων και προτάσεων για τις αλλαγές που πρέπει να επέλθουν στη Δημόσια Διοίκηση. Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για έναν νέο προσανατολισμό που θα έχει όμως ουσιαστική στόχευση την αναβάθμιση των υπηρεσιών και όχι την στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων, που μέχρι σήμερα είναι αυτοί που ουσιαστικά έχουν τεθεί στη γωνία, λες και είναι οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την οικονομική κρίση στη χώρα» σημείωσε επίσης ο κ. Κουτσούκος.

Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί να σταματήσει τώρα η νέα μείωση μισθών και των συντάξεων, ενώ παράλληλα επαναφέρει το πάγιο αίτημα για άμεση αύξηση δημόσιων δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ τουλάχιστον, με στόχο αυτές να φτάσουν στο 7% του ΑΕΠ ή το 15% του Προϋπολογισμού, καθώς και ανατροπή των πολιτικών ιδιωτικοποίησης, χρηματοδότηση και ανάπτυξη, στελέχωση και ισόρροπη κατανομή των δημοσίων υπηρεσιών και ιδιαίτερα των κοινωνικών (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, πρόνοια) σύμφωνα με τις ανάγκες κ.α.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου