ΤΟΠΙΚΑ

Τιμάται η επέτειος των 110 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Ν. Αγχιάλου

τιμάται-η-επέτειος-των-110-χρόνων-από-το-ο-809830

Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το Σύλλογο των Αγχιαλιτών Αθήνας πραγματοποιεί τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης στη Νέα Αγχίαλο από τις 29 έως τις 31 Ιουλίου 2016 για τα 110 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Αγχιάλου της Ανατολικής Ρωμυλίας (1906).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης έχει ως εξής:

*29-31 Ιουλίου 2016, Παλιό Τελωνείο, ώρες λειτουργίας 19.00-22.00: Έκθεση φωτογραφίας «Το Ολοκαύτωμα μέσα από τον Τύπο της εποχής».

*30 Ιουλίου 2016 το πρωί στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου και στο Ηρώο Πεσόντων (Κεντρική πλατεία): Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμην τον πεσόντων στο Ηρώο στην κεντρική πλατεία. Την εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου θα πραγματοποιήσει ο κ. Σταμάτιος Γεωργούλης, Διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου Πανεπιστημίου Παρισίων, τ. Καθηγητής Σχολής Ευελπίδων & Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Δικηγόρος, με θέμα: «Γενοκτονικός ακρωτηριασμός του εθνικού σώματος ενός ειδεχθούς εγκλήματος χωρίς δικαίωση».

*30 Ιουλίου 2016 το βράδυ, Ηρώο Πεσόντων (Κεντρική πλατεία): Επετειακή εκδήλωση από μουσικό σχήμα με επικεφαλής το Θανάση Δραγάνη (ούτι) και τους μουσικούς: Ελεάννα Βαρελά (τραγούδι), Στράτος Μεγκές (τραγούδι) Ζήσης Γεωργαλιός (κανονάκι), Αχιλλέας Τίγκας (Νέϋ), Ιάκωβος Μπαδιανούδης (κρουστά).

*31 Ιουλίου 2016, Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου, από τις 9.45 π.μ.: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου και αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιερεμία Β΄ Τρανού (1536-1595), Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, με καταγωγή από την Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας. Η προτομή φιλοτεχνήθηκε και δωρήθηκε από τον Γ. Διονυσίου και στήθηκε με πρωτοβουλία και δαπάνη του Συλλόγου των Αγχιαλιτών Αθήνας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου