ΤΟΠΙΚΑ

Αναβάλλονται οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια

αναβάλλονται-οι-εκλογές-για-τα-υπηρεσ-807434

Την αποχή από οποιαδήποτε διαδικασία εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια έως ότου υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες διεξαγωγής τους, αποφάσισε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας.

Στην σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θεωρεί ότι η πρόθεση της κυβέρνησης, η οποία όχι μόνο δεν προάγει την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων αλλά και επιχειρεί να βάλει από την πίσω πόρτα την ηλεκτρονική ψηφοφορία, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Δεδομένων δε των συνθηκών, που συνδέονται με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος, ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις έχει δοθεί παράταση της θητείας των αιρετών οργάνων, όπως στην περίπτωση των Διοικήσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ζητάμε να αναβληθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια μέχρι να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες διεξαγωγής τους και να παραταθεί η θητεία των αιρετών Μελών των Υπηρεσιακών και Πειθαρχικών Συμβουλίων κατά τρόπο τέτοιο, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Η προσπάθεια υπονόμευσης των κάθε είδους μαζικών και συλλογικών διαδικασιών των εργαζομένων είτε μέσα από τα τερτίπια του Υπουργού Εσωτερικών είτε μέσα από την πρόθεση συνολικά της κυβέρνησης για τη ψήφιση του αντισυνδικαλιστικού Νόμου θα βρει τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απέναντί τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου