ΤΟΠΙΚΑ

«Τιτίβισμα» εντυπωσιασμού για Πήλιο απο τον Βρετανό πρέσβη στην Ελλάδα

τιτίβισμα-εντυπωσιασμού-για-πήλιο-807392

Επισκέφθηκε το Πήλιο και το αποθέωσε. Ο Βρετανός πρέσβης στην Ελλάδα John Kittmer, πέρασε ένα ξένοιαστο τετραήμερο απολαμβάνοντας τις ομορφιές της θάλασσας και του βουνού και αναχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Οπου μάλιστα πήγαινε φρόντιζε να το κοινοποιεί με τις αντίστοιχες φωτογραφίες και στο twitter του με χιλιάδες χρήστες που τον ακολουθούν να «μοιράζονται» μαζί του όμορφα στιγμιότυπα από την Πορταριά και τη Μακρυνίτσα, τον Αη Γιάννη και την Νταμούχαρη.

«Περάσαμε 4 όμορφες ημέρες στο πράσινο καρποφόρο Πήλιο. Παραλίες, καλό φαγητό, ωραία χωριά, πολιτισμό: έχει τα πάντα» έγραψε ο Βρετανός πρέσβης και καλύτερη διαφήμιση από αυτή για το Πήλιο δεν θα μπορούσε να υπάρξει.

Σε ένα άλλο tweet που είχε αναρτήσει πριν από λίγες μέρες είχε γράψει: «Είμαι σε διακοπές. Στην πανέμορφη, ηλιόλουστη Ελλάδα, βεβαίως. Θα τιτιβίζω από καιρό σε καιρό. On leave, in Greece. Occasional tweets only»

Ο John Kittmer συνοδεύονταν από τον σύντροφό του Mr David Bates που τον συνοδεύει όπως αναφέρεται στην επίσημη σελίδα της βρετανικής κυβέρνησης με το βιογραφικό του πρέσβη, στη θητεία του στην Ελλάδα.

Ο 48χρονος γεννημένος στο Σάσεξ διπλωμάτης προετοιμάστηκε για τη θητεία του στην Αθήνα είναι λάτρης της Ελλάδας. Μάλιστα είχε αρχίσει να μαθαίνει αρχαία ελληνικά στα 14 του και στα 16 του επισκέφτηκε, για πρώτη φορά την Ελλάδα. Κάνει διδακτορικό στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου κι όπως έχει πει στο παρελθόν: «Ευτυχώς το πανεπιστήμιο μου αναγνώρισε το φόρτο των καθηκόντων μου εδώ και μου ενέκρινε μια αναβολή τεσσάρων ετών, όσο δηλαδή διαρκεί η θητεία μου ως πρέσβη». Τα ελληνικά του είναι πάρα πολύ καλά και τα μιλά με κάθε ευκαιρία.

Με κάθε ευκαιρία ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και παρευρίσκεται σε διάφορες εκδηλώσεις, ενώ από κάθε μέρος που επισκέπτεται ανεβάζει φωτογραφίες. «Θα προσπαθήσω να εναρμονιστώ με οποιανδήποτε εμπειρία μου προσφερθεί και θα αφεθώ πλήρως στην απίστευτη ομορφιά της χώρας αυτής και τη φιλοξενία των Ελλήνων. Αλλωστε, το μόνο που χρειάζομαι είναι βιβλία, το ψάθινο καπέλο μου και μία πυξίδα» ήταν το ηλεκτρονικό του tweet πριν ξεκινήσει την περιήγησή του στο Πήλιο.

Η προηγούμενη θητεία του κ. Kittmer ήταν σε υπουργεία της Μεγάλης Βρετανίας και, παλαιότερα, στη μόνιμη αντιπροσωπεία της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο John Kittmer αναχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις, όπως μαρτυρά άλλωστε και το tweet του

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου