ΤΟΠΙΚΑ

π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου: Ως εδώ και μη παρέκει

π-χαρίλαος-παπαγεωργίου-ως-εδώ-και-μη-803664

Την αγανάκτησή του μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας των ναών τα Χριστούγεννα και τα Φώτα εκφράζει ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, με τη φράση «ώς εδώ και μη παρέκει», καλώντας τους πιστούς να αντιδράσουν. Σε ανοιχτή επιστολή, που κοινοποίησε διαδικτυακά, ζητεί από τους πιστούς να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα περιοριστικά μέτρα, με την προτροπή: «Ξεκουνηθείτε αδέλφια».

Στην επιστολή διαμαρτυρίας και αγανάκτησης του π. Χαρίλαου Παπαγεωργίου, γίνεται λόγος για «εμπαιγμό της ευσεβείας» και «διωγμό της πίστεως και των βιωμάτων μας», ενώ επιρρίπτει ευθύνες στους κυβερνώντες σε πολύ αυστηρό τόνο.

Στην επιστολή του προϊστάμενου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου αναφέρονται τα εξής: «Αδέλφια μου και παιδιά μου… Μέρες τώρα σας προετοιμάζουμε για τα δύσκολα Χριστούγεννα που, κρίμασιν οις οίδε Κύριος, θα περάσουμε… Κατά Θεόν, υπομένουμε και ζητούμε εν πλήρει μετανοία το έλεος του Κυρίου και την ΑΠΟΛΥΤΡΩΣΙΝ ημών εκ δεινών πειρασμών και κακοβούλων ανθρώπων!

Κατά άνθρωπον, διαμαρτυρόμαστε και υψώνουμε φωνή αγανακτήσεως για τον εμπαιγμό της ευσεβείας και τον ΔΙΩΓΜΟ της πίστεως και των βιωμάτων μας!

Δεν μας αξίζει τόση ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ τόσος διασυρμός, τέτοια άρνηση στο πνεύμα και τις ανάγκες της ΨΥΧΗΣ μας… ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ !!!

Μάλλον προετοιμάζεται με δολιότητα η επέμβαση του πρωθυπουργού, όπως τον παρελθόντα Μάρτιο, όταν με tweet(!) κατήργησε τον Αρχιεπίσκοπο, τη Σύνοδο, τον κλήρο και προπάντων τον ευσεβή λαό, κλείδωσε τις εκκλησιές μας, μας «έσβησε», μας διέγραψε, κάναμε μαύρο Πάσχα…

Πάλι το ίδιο σκηνικό στήνεται για όλους εμάς τούς «αχάριστους και αντιδραστικούς» πού δεν εκτιμήσαμε(!) το μέγιστο δώρο, την ύψιστη συγκατάβαση του ανοίγματος των εκκλησιών με το μέγα πλήθος(!!!) των 5 πιστών (+4 πού εἶναι οἱ: παπάς, ψάλτης, νεοκῶρος, ἐπίτροπος=9)…Ποιόν κοροϊδεύουν;;; Σίγουρα το Θεό βέβαια και το λαό!

Συγχώρεσέ μας όλους Κύριε πού σε παροργίζουμε με την απιστία μας (οι άρχοντές μας να την επιβάλουν ασύστολα και μεις επιπόλαια να τούς ψηφίζουμε!). Αλλά ὁ Θεός έχει μνήμη και ὁ πιστός λαός του δεν ΞΕΧΝΑ… Οι ευσεβείς χριστιανοί είναι νομοταγείς αλλά είναι και ψηφοφόροι και όταν το θυμούνται βάζουν τον καθένα στη θέση πού του αρμόζει-όπως μας δίδαξε η κατάντια της προηγούμενης κυβέρνησης…

Αδελφοί μου και τέκνα μου εν Χριστώ!

Αντίδραση στα αντίθεα σχέδια των αρνητών της ψυχής ! Γράψτε και διαδηλώστε (καταρχήν!) μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στους φίλους σας αλλά και στους πολιτικούς και τούς προπαγανδιστές ότι διακόπτετε κάθε σχέση μαζί τους (έστω και διαδικτυακή) εφόσον μας υπολογίζουν σαν νούμερα, κρέας και κόκκαλα κι όχι ΠΡΟΣΩΠΑ, ΨΥΧΕΣ, ΕΙΚΟΝΕΣ ΘΕΟΥ. Ζητήστε πίσω τη ζωή πού μας αφαιρούν λίγη-λίγη αφού πρώτα μας φόρτωσαν ενοχές και μας στέρησαν τη λευτεριά μας!

Ξεκουνηθείτε αδέλφια! Oλοι μας μπορούμε, να κάνουμε και το ελάχιστο… και εδώ, πρώτα ὁ Θεός, θάμαστε να δούμε και τα υπόλοιπα στιγμή- στιγμή, βήμα – βήμα !

Σας γράφω με όλο το βάρος των δύσκολων στιγμών που περνάτε και περνώ… αλλά δε μπορούν να μας στερήσουν τη δύναμη να σκεφτόμαστε και να προσευχόμαστε, μιας και ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός παραμένει κοντά μας για να μας παρηγορεί και να μας δυναμώνει», καταλήγει η ανοιχτή επιστολή…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου