ΤΟΠΙΚΑ

Δεν επαρκούν οι πιστώσεις για τη δακοκτονία στη Μαγνησία

δεν-επαρκούν-οι-πιστώσεις-για-τη-δακοκ-802900

Αίτημα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, μέσω της αρμόδιας διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ζητώντας το επιπλέον ποσό των 150.000 ευρώ, προκειμένου να γίνουν επιπρόσθετοι ψεκασμοί στο πλαίσιο του προγράμματος της δακοκτονίας στο Νομό.

Στο αίτημα που εστάλη αναφέρεται ότι, μέχρι στιγμής έχει δαπανηθεί το ποσό των 93.404,65 ευρώ με ΦΠΑ, για ψεκασμούς και το υπολειπόμενο ποσό από τις πιστώσεις που είχε εγκρίνει το Υπουργείο για την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για την επαρκή συνέχιση του προγράμματος, ιδιαίτερα κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, οι οποίοι παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες απαιτήσεις δολωματικών ψεκασμών κατά του δάκου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο Υπουργείο, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα δακοκτονίας στο Νομό δεν θα μπορεί να συνεχιστεί, εάν δεν εγκριθούν και δεν καταβληθούν άμεσα επιπλέον πιστώσεις για τον εν λόγω πρόγραμμα.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων απέστειλε προς το Υπουργείο και σχετικό πίνακα με τα στοιχεία των περιοχών του Νομού που εντάσσονται στο πρόγραμμα δακοκτονίας έτους 2016.

Σε σχετικές της δηλώσεις η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη τόνισε «ως Περιφέρεια Θεσσαλίας και Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων στηρίζουμε τους αγρότες και παραγωγούς της περιοχής μας όπου μπορούμε και όπου αυτό είναι εφικτό. Το πρόγραμμα της δακοκτονίας είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή μας που φημίζεται για την καλή ποιότητα ελιάς και λαδιού και πρέπει να συνεχιστεί για να μην υπάρχουν επιπτώσεις στην παραγωγή. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν να συνεχιστεί το πρόγραμμα δακοκτονίας και πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση για έγκριση περισσότερων κονδυλίων, ούτως ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα και να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα το εν λόγω πρόγραμμα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου