ΤΟΠΙΚΑ

Χρυσοβελώνη: Δεν μπλοκάρονται οι ιδιωτικοποιήσεις για τα υδατοδρόμια

χρυσοβελώνη-δεν-μπλοκάρονται-οι-ιδιω-802818

Η Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχετικά με το θέμα των υδατοδρομίων, παραθέτει την ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναφορικά με το προς διαβούλευση νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια, ως απάντηση σε δημοσιεύματα ότι δήθεν επιχειρείται αλλαγή αδειοδοτικού καθεστώτος.

« Μια διαγώνια ανάγνωση του σχεδίου νόμου αρκεί για να παρατηρήσει εύκολα κανείς ότι οι άδειες ίδρυσης ανήκουν σε δημόσιους φορείς και οι άδειες λειτουργίας μπορούν να ανήκουν είτε σε ιδιώτες είτε σε συμπράξεις είτε σε δημόσιους φορείς.

Είναι δυνατόν τον συνολικό σχεδιασμό των υδατοδρομίων και το πού αυτά θα χωροθετηθούν, να το ρυθμίζουν οι ιδιώτες, βάσει των αιτήσεων που θα κάνουν; Σε ποια ευνομούμενη χώρα θα γινόταν κάτι τέτοιο;

Τι θα γίνει στην περίπτωση που ένας ιδιώτης, ή μία εταιρεία, ή ένα φυσικό πρόσωπο, στο όνομα της οποίας έχουν εκδοθεί οι άδειες ίδρυσης, πτωχεύσει; Η απόφαση ότι στη συγκεκριμένη γεωγραφική θέση υπάρχει υδατοδρόμιο, από ποιόν και πώς θα πρέπει να επανεκδοθεί;

Σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ, για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της χώρας και όχι τα συμφέροντα μίας και μόνο επιχειρηματικής ελίτ, για την οποία θα πρέπει να νομοθετούμε κατά παραγγελία, όπως είχε συνηθίσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Δυστυχώς, για τη ΝΔ και τους θλιβερούς συνοδοιπόρους της η νέα επικοινωνιακή προσπάθεια που καταβάλλει ασθμαίνοντας να πείσει ότι η κυβέρνηση σταματάει τις επενδύσεις, θα καταβαραθρωθεί και αυτή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου