ΤΟΠΙΚΑ

Τιμάται η μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στον Βόλο

τιμάται-η-μνήμη-του-οσίου-παϊσίου-του-α-801668

Την μνήμη του νεοφανούς Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου τιμά η Εκκλησία την Πέμπτη 12 Ιουλίου.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θειο Λόγο. Στις 9μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 1 π.μ. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ στις 7μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Οσίου Παϊσίου.

Η μνήμη του Οσίου Παϊσίου θα γιορταστεί και στο ιερό Παρεκκλήσιο των Οσίων Παϊσίου και Πορφυρίου Βελεστίνου, όπου την παραμονή της γιορτής, στις 7μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερές Αγρυπνίες, επί τη μνήμη του Οσίου Παϊσίου, θα τελεστούν επίσης, την Τετάρτη στους κάτωθι Ιερούς Ναούς:

Αγίου Γερασίμου Βόλου, από τις 8.30μ.μ. έως τις 12.30 π.μ., Αγίας Κυριακής Βόλου, από τις 9μ.μ. έως τη 1π.μ. , Αγίας Αικατερίνης Βόλου από τις 9.30 μ.μ. εως τις 12.30 π.μ. και Αγίων Παϊσίου, Εφραίμ, Αμβροσίου και Πορφυρίου, που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Γλάδστωνος και Γ. Καρτάλη στον Βόλο, από τις 8.30 έως τις 10.30μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου