ΤΟΠΙΚΑ

Ερχεται στο Βόλο η χρυσή Ολυμπιονίκης

ερχεται-στο-βόλο-η-χρυσή-ολυμπιονίκης-801584

Στο Βόλο, οδηγούν τα επόμενα βήματα όπως όλα δείχνουν, τη χρυσή Ολυμπιονίκη του Ρίο Αννα Κορακάκη που σήκωσε την Ελλάδα πολύ ψηλά με τη διπλή της επιτυχία στην σκοποβολή και έκανε όλους να παραμιλάνε με τη μεγάλη της διάκρισή.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, το Σκοπευτήριο του ΕΑΚ στο Βόλο, είναι ο χώρος που ήδη βολιδοσκοπείται για να προπονηθεί η χρυσή Ολυμπιονίκης μας, μετά τη σημερινή της επιστροφή από το Ρίο καθώς το επόμενο διάστημα είναι προγραμματισμένο να αγωνιστεί και σε άλλες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Η πόλη του Βόλου ωστόσο φαίνεται ότι σταδιακά μπορεί να εξελιχθεί σε κέντρο προετοιμασίας των αθλητών της σκοποβολής, χάρη και στο νέο Σκοπευτήριο Ολυμπιακών προδιαγραφών που έχει κατασκευαστεί και λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες στη Νέα Αγχίαλο.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μετά από αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σκοποβολής, όπως έκανε γνωστό στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Φίλιππος Γκριναφίδης, στις αρχές Αυγούστου και λίγο πριν αναχωρήσει για τη Βραζιλία έκανε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στην Ν. Αγχίαλο ο άλλος μεγάλος Ελληνας πρωταθλητής μας, Ευθύμης Μίτας στον οποίο ποντάρει πολλά η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, εκτιμώντας ότι θα πανηγυρίσουμε ως χώρα το δεύτερο χρυσό αύριο Παρασκευή, όταν και αγωνίζεται.

Αναζητείται χώρος προπόνησης

Η τρομερή επιτυχία της 20χρονης σκοπεύτριας από τη Δράμα γίνεται πιο εντυπωσιακή, αν αναλογιστεί κανείς τις τραγικές εγκαταστάσεις στις οποίες αγωνίζεται, οι οποίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ως αντίβαρο στον υπερπολυτελή εξοπλισμό που διαθέτουν για τις προπονήσεις τους, η Κινέζα Γινγκ-Γινγκ Ζανγκ, χρυσή Ολυμπιονίκης στο αεροβόλο από τα 10μ. και η Γερμανίδα Μόνικα Καρς, ασημένια στο πιστόλι 25 μέτρων εκεί όπου η Κορακάκη ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Το Σκοπευτήριο του Βόλου στο ΕΑΚ εξετάζεται ως χώρος για να φιλοξενήσει την προετοιμασία του «χρυσού» κοριτσιού

Στους πρόποδες του λόφου Κορυλόβου, στη Δράμα βρισκόταν μέχρι χθες το αυτοσχέδιο προπονητήριο στο οποίο η χρυσή και χάλκινη Ολυμπιονίκης του Ρίο, «έχτισε» το θρίαμβό της.

Ο πατέρας και προπονητής της Αννας, Τάσος Κορακάκης, το επιμελήθηκε προσωπικά, ώστε να έχει στόχους – εκτός από σκεπή, θρανία, καρέκλες, παλέτες – ώστε να προετοιμάζονται τα παιδιά του.

Ενας χώρος τελείως πρόχειρος τον οποίο «γκρέμισε» η πολιτεία, ανήμερα της μεγάλης της επιτυχίας στο Ρίο, όπου η 20χρονη αθλήτρια κατέκτησε δύο μετάλλια, με την αιτιολογία της κατασκευής καλύτερου σκοπευτηρίου, ώστε να εξυπηρετούνται πιο επαγγελματικά οι προπονήσεις της.

Την πρώτη νύξη για το Βόλο, την έκανε η ίδια η μητέρα της 20χρονης Αννας Κορακάκη, όταν μιλώντας χθες στο ΣΚΑΪ εξέφρασε τη δυσφορία της για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έκανε προπόνηση η χρυσή Ολυμπιονίκης, σε ένα χώρο έξω από τη Δράμα που έμοιαζε περισσότερο με «αχούρι» και που μόλις ανήμερα του τελικού κατεδαφίστηκε από το δήμο Δράμας καθώς το θέμα πήρε μεγάλη αρνητική δημοσιότητα: «Τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν υπάρχει άλλο σκοπευτήριο παρά μόνο του Βόλου για να προετοιμαστεί η Αννα που έχει σύντομα μπροστά της νέες αγωνιστικές υποχρεώσεις» είπε η μητέρα της χαρακτηριστικά.

Η Κορακάκη, τον προσεχή Οκτώβριο θα κληθεί να αγωνιστεί, σε Παγκόσμιους αγώνες στο Μόναχο της Γερμανίας, μετά από πρόσκληση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκοποβολής, ανάμεσα στις 14 καλύτερες αθλήτριες, των δύο αγωνισμάτων, με τον τίτλο της χρυσής και χάλκινης Ολυμπιονίκη.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε με τις εγκαταστάσεις, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Βόλος θα φιλοξενήσει τη σπουδαία Ελληνίδα αθλήτρια, για να πραγματοποιήσει τις προπονήσεις της. Συγκεκριμένα, με αφορμή την έλλειψη εγκαταστάσεων, έχει γίνει ήδη κρούση από την Ελληνική Ομοσπονδία Σκοποβολής, ώστε η Κορακάκη να χρησιμοποιήσει για την προετοιμασία της, το σκοπευτήριο που βρίσκεται στο ΕΑΚ του Βόλου.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Βολιώτη προπονητή του Ωρίωνα Θεσσαλονίκης (ο σύλλογος στον οποίο ανήκει η Κορακάκη) Θεόδωρο Καρπίδα, με τον ίδιο να μη διαψεύδει τις πληροφορίες για έλευση της Κορακάκη στο σκοπευτήριο του ΕΣΣ Βόλου. Συγκεκριμένα, ο κ. Καρπίδας σημείωσε: «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Αννα θα βρεθεί στο Βόλο για την προετοιμασία της, από τη στιγμή που οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν, μετά την αυριανή (σ.σ. σημερινή) επιστροφή της ελληνικής αποστολής από το Ρίο.

Περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη τους θριαμβευτές από τη Βραζιλία, οι οποίοι στη συνέχεια θα φύγουν για Δράμα. Μετά, η Αννα θα πάρει μέρος σε αγώνες, στους οποίους η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα προσκαλέσει τους 14 καλύτερους αθλητές από όλο τον κόσμο και θα γίνουν στα τέλη Οκτωβρίου, στο Μόναχο. Δεν έχουν υπάρξει επίσημες συζητήσεις, από ό,τι γνωρίζω, ώστε η Αννα να πραγματοποιήσει μέρος ή όλες τις προπονήσεις της, στο Βόλο. Είναι πάντως κάτι διόλου απίθανο, καθώς, για εμάς που βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη, ο κοντινότερος χώρος για να προπονηθούμε είναι το σκοπευτήριο του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου».

Στην Ν. Αγχίαλο πριν το Ρίο ο Ευθύμης Μίτας

Η Ελλάδα ποντάρει πολλά και περιμένει να πανηγυρίσει ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στη σκοποβολή με τον αθλητή Ευθύμη Μίτα, γεννημένο στην Αθήνα, που αγωνίζεται όμως με τον Βάρδα Χανίων. Ο Ευθύμης Μίτας πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στο νέο σκοπευτήριο πήλινου στόχου Ολυμπιακών προδιαγραφών στη Νέα Αγχίαλο. Για ένα τριήμερο μαζί με τον προπονητή του για πολλές ώρες προπονούνταν στο σύγχρονο σκοπευτήριο, έχοντας μάλιστα στο πλευρό του και τους ανθρώπους του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου.

Ο πρωταθλητής μας Ευθύμης Μίτας στην προετοιμασία του πριν το Ρίο στις εγκαταστάσεις του σκοπευτηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών στη Ν. Αγχίαλο

Το σκοπευτήριο Ολυμπιακών προδιαγραφών

Το σκοπευτήριο στη Νέα Αγχίαλο Ολυμπιακών προδιαγραφών πήλινου στόχου, σταδιακά γίνεται πόλος έλξης για τους λάτρεις της σκοποβολής αλλά και χώρος διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων.

Το συγκεκριμένο έργο σε έκταση των 83 στρεμμάτων στη θέση «Κράγκο» ολοκληρώθηκε χάρη στην υπομονή και το μεράκι των ανθρώπων του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου και του Σκοπευτικού Ομίλου του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου μετά από ένα πολυετή αγώνα με την γραφειοκρατία απέναντι σε μεγάλα εμπόδια και χωρίς την παραμικρή οικονομική βοήθεια από κανέναν φορέα αθλητικό.

Εχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει οποιονδήποτε αγώνα πήλινου στόχου διεθνών και Πανελληνίων πρωταθλημάτων. Διαθέτει 3 γήπεδα TRAP, 3 γήπεδα SKEET, 3 γήπεδα DOUBLE TRAP και 2 γήπεδα SPORTING και μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του πιο απαιτητικού αγώνα.

«Η αθλητική οικογένεια της Ελλάδος και ειδικά τα ολυμπιακά αθλήματα της σκοποβολής πήλινου στόχου από αυτή τη στιγμή είναι πλουσιότερη αποκτώντας ένα από τα υπερσύγχρονα και αρτιότερα με μηχανολογικό, τεχνολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό σκοπευτήρια σε ευρωπαϊκό επίπεδο» σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Φίλιππος Γκριναφίδης, πρώην Γ.Γ. του κυνηγετικού Συλλόγου και Πρόεδρος στον Σκοπευτικό Ομιλο του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου