ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτισσα Νηπιαγωγός ορκίστηκε δασκάλα

βολιώτισσα-νηπιαγωγός-ορκίστηκε-δασ-801451

Η κατά το ήμισυ Βολιώτισσα Καλλιόπη Καλλιακούδα αφιέρωσε το δεύτερο πτυχίο της στον πατέρα της – Συγκίνηση στη live streaming ορκωμοσία της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

Το όρκο της δασκάλας εκφώνησε κατά τη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας …νηπιαγωγός. Ο λόγος για την 35χρονη, κατά το ήμισυ Βολιώτισσα από την πλευρά της μητέρας της, Καλλιόπη Καλλιακούδα, η οποία πήρε το δεύτερο πτυχίο της, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην ειδική αγωγή σε Πανεπιστήμιο στην Κύπρο.

Χθες, οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί απόφοιτοι των τμημάτων της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ορκίστηκαν στις επιστήμες τους μέσω διαδικτυακής τελετής που μεταδόθηκε με live streaming και είχαν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν συγγενείς και φίλοι των φοιτητών, οι οποίοι τους επιβράβευσαν με θερμά χειροκροτήματα, επευφημίες και μηνύματα γραμμένα σε πλακάτ.

Η Καλλιόπη Καλλιακούδα εκφώνησε τον όρκο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ως η αριστούχος απόφοιτη με βαθμό 8,27 άριστα. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Καλλιακούδα αφιέρωσε το δεύτερο κατά σειρά πτυχίο της στον πατέρα της που δεν βρίσκεται εν ζωή ήταν όμως από τους ένθερμους υποστηρικτές της προσπάθειάς της να φθάσει σε ένα δεύτερο πτυχίο.

Πριν το πτυχίο της δασκάλας, η κ. Καλλιακούδα είχε λάβει πτυχίο από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ενώ εργαζόταν σε παιδικούς σταθμούς και ως αναπληρώτρια στη δημόσια εκπαίδευση και παράλληλα με την εργασία της στις Βρυξέλλες ως δασκάλα ελληνικών σε παιδιά Ελλήνων μεταναστών, πήρε τη μεγάλη απόφαση να αρχίσει τις σπουδές της σε μία παρεμφερή επιστήμη από την αρχή. Εδωσε πανελλαδικές εξετάσεις, πέτυχε την εισαγωγή της στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και για τέσσερα χρόνια μοίρασε τη ζωή της μεταξύ Βόλου όπου σπούδαζε, Βρυξελλών όπου εργαζόταν και Αθήνας όπου διαμένει με τον σύζυγό της στρατιωτικό γιατρό.

«Δεν ήταν εύκολο όλο αυτό. Είχα την αμέριστη στήριξη ηθική και υλική του συζύγου αλλά και την ενθάρρυνση του πατέρα μου ο οποίος με στήριξε από την πρώτη στιγμή και γι’ αυτό του αφιερώνω το δεύτερο πτυχίο μου. Θεωρώ πολύ σημαντική τη δια βίου μάθηση για έναν επιστήμονα και επαγγελματία που θέλει να είναι σωστός και ενημερωμένος», είπε η κ. Καλλιακούδα.

Τον όρκο της εκφώνησε από το σαλόνι του σπιτιού της στην Αθήνα με τη διακριτική παρουσία του συζύγου της και μιας στενής της φίλης, οι οποίοι χειροκρότησαν τη δεύτερη και πιο δύσκολη προσπάθειά της. «Ανέκαθεν μου άρεσε το επάγγελμα του παιδαγωγού, που ουσιαστικά είναι λειτούργημα. Πλάθουμε ανθρώπους», είπε με συνείδηση του ρόλου της.

Live streaming αποφοίτηση

Τόσο η ορκωμοσία των αποφοίτων του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης όσο και των υπολοίπων τμημάτων της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών έγινε μέσω live streaming για πρώτη φορά μέσα από τη σελίδα της σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι στιγμές ήταν συγκινητικές στην αποφοίτηση των φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής, όπου οι περισσότεροι εμφανίστηκαν φορώντας καπέλα αποφοίτησης και λαμπερά χαμόγελα ενώ πλαισιώθηκαν από αγαπημένα τους πρόσωπα στους προσωπικούς τους χώρους. Μπαλόνια, πλακάτ με μηνύματα, επευφημίες που ακούγονταν μέσα από τα μικρόφωνα των ηλεκτρονικών υπολογιστών και χειροκροτήματα, χαρακτήρισαν την τελετή αποφοίτησης.

Τον όρκο εκφώνησε η Μαριάν Δουργουτιάν με βαθμό αποφοίτησης 8,78 άριστα, ενώ συγκινητική ήταν η παρουσία αποφοίτου, του Μάρκου Δάλλα μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή του, από στρατόπεδο όπου κάνει τη θητεία του, ντυμένου στα χακί.

Τους αποφοίτους χαιρέτισε ο κοσμήτορας της Σχολής, Παναγιώτης Πολίτης ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. «Δεν θέλαμε η ορκωμοσία να γίνει με αυτόν τον τρόπο Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει άλλη λύση», ανέφερε για την διαδικτυακή ορκωμοσία και εστίασε στα θετικά μηνύματα που βγαίνουν μέσα από τη δοκιμασία της πανδημίας. «Ολοι μας, καθηγητές και φοιτητές ευχόμαστε να τελειώσει γρήγορα αυτή η περιπέτεια μέσα από την οποία οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι βγαίνει ένα βασικό συμπέρασμα: ότι η δια ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη», σημείωσε ο κ. Πολίτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου