ΤΟΠΙΚΑ

Εικοσιτετράωρη απεργία στο ΙΚΑ την Παρασκευή

εικοσιτετράωρη-απεργία-στο-ικα-την-πα-80134

Στο πόδι οι υπάλληλοι του ΙΚΑ στο Βόλο που κινδυνεύει να αποψιλωθεί πλήρως από προσωπικό και μάλιστα σε νευραλγικές υπηρεσίες.

Την Παρασκευή, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων στο ΙΚΑ, ο σύλλογος εργαζομένων στο Βόλο προχωρά σε24ωρη απεργία εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόλυση των 4 υπαλλήλων στο Βόλο που είχαν προσληφθεί στο Ίδρυμα μέσα από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την Αγροτική Τράπεζα και οι οποίοι απορροφήθηκαν από το ΙΚΑ αφού η ΑΤΕ βρίσκονταν ήδη στη διαδικασία πώλησης.

Ο σύλλογος παράλληλα προγραμματίζει την ίδια μέρα κατάληψη στο κτήριο του ΙΚΑ στην οδό Παπαδιαμάντη προκειμένου να αναδείξει το θέμα και να πιεστούν οι αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να μην αποχωρήσουν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι αφενός και, αφετέρου, να στελεχωθούν οι υπηρεσίες με επιπλέον προσωπικό, καθώς επίκειται… κύμα φυγής λόγω των νέων μέτρων του επώδυνου μνημονίου.

Χθες μόνο στο ΙΚΑ του Βόλου υπέβαλαν την πρώτη αίτηση για συνταξιοδότηση πέντε άτομα, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρχουν και άλλες παραιτήσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του ΙΚΑ, την ώρα μάλιστα που σηκώνει το κύριο βάρος λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, τη λειτουργία του ΚΕΠΑ, και πρέπει να δώσει και τη μάχη της εισφοροδιαφυγής.

Οι τέσσερις υπάλληλοι που είχαν προσληφθεί με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που είχε προκηρύξει η Αγροτική Τράπεζα απασχολούνται στο ΙΚΑ στο Βόλο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αφού πρώτα υποβλήθηκαν και σε σχετικά σεμινάρια, σε υπηρεσίες όπως τα έσοδα και το μητρώο.
Πριν από αρκετό διάστημα επιτυχόντες διαγωνισμού που είχε κάνει το ΙΚΑ για προσλήψεις προσέφυγαν ζητώντας τη δικαίωσή τους και η προσφυγή έγινε αποδεκτή με αποτέλεσμα να «ανοίξει ο δρόμος» για την απόλυση όσων είχαν προσληφθεί μέσω του διαγωνισμού της ΑΤΕ.

Το οξύμωρο είναι, όπως υποστηρίζουν «κύκλοι του ΙΚΑ», ότι ακόμη και εάν απολυθούν οι προσληφθέντες του διαγωνισμού της ΑΤΕ, αυτό δεν σημαίνει ότι το ΙΚΑ θα ενεργοποιήσει τις προσλήψεις των επιτυχόντων του άλλου διαγωνισμού και ουσιαστικά οι υπηρεσίες θα παραμείνουν χωρίς προσωπικό.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις προκειμένου να αποτρέψουμε την περαιτέρω συρρίκνωση του προσωπικού του ΙΚΑ. Δεν είναι δυνατόν να ζητούν να αποχωρήσουν εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και οι οποίοι είναι απαραίτητοι στο αντικείμενο στο οποίο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους» επεσήμανε χθες ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ στο Νομό Μαγνησίας Δημ. Κουτσούκος.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου