ΤΟΠΙΚΑ

Πανικός από οσμή αερίου

πανικός-από-οσμή-αερίου-80103
Εντονη οσμή αερίου στην οδό Μεταμορφώσεως με Γ. Καρτάλη προκάλεσε χθες το απόγευμα μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων, που απέκλεισαν σε μεγάλη ακτίνα την περιοχή από την κυκλοφορία για 1,5 ώρα και εκκένωσαν πολυκατοικίες.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή
Φώτο: Ηλίας Καράτσαλος
Λίγο μετά τις 7 μ.μ. στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας σήμανε αυξημένος συναγερμός από κλήσεις για κίνδυνο από διαρροή αερίου.
Με περιπολικά και αστυνομικούς η κίνηση των οχημάτων αποκλείστηκε δύο τουλάχιστον οικοδομικά τετράγωνα περιμετρικά του «ύποπτου» σημείου, με κόκκινες κορδέλες απαγορεύτηκε από το τμήμα της οδού ακόμη και η διέλευση πεζών, ενώ δύο πυροσβεστικά οχήματα έλαβαν θέσεις επιφυλακής για κάθε ενδεχόμενο.
Συνεργείο της ΔΕΗ, η οποία κατέβασε τους διακόπτες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε δύο πολυκατοικίες και συνεργείο της ΕΠΑ, έσπευσαν στο σημείο, αναζητώντας την πηγή της πιθανής διαρροής. Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν σε απόσταση ασφαλείας για την αποφυγή τυχόν ατυχήματος και για την αποτροπή κινδύνου να βρεθεί κοντά στο σημείο εύφλεκτο υλικό ή τσιγάρο που θα μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη.
Υπάλληλοι της ΕΠΑ με μετρήσεις στα ρολόγια των δύο πολυκατοικιών επί της Μεταμορφώσεως και του οικήματος, όπου στεγάζεται το Σπίτι Γαλήνης απέκλεισαν μισή ώρα αργότερα το ενδεχόμενο να πρόκειται για διαρροή φυσικού αερίου. Σε μία από τις μετρήσεις βρέθηκε μικρή διαρροή, ανεπαίσθητη, όπως χαρακτηρίστηκε από υπάλληλο της εταιρίας, σε επίπεδο, όπως έλεγε, συνηθισμένο που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να δημιουργήσει κίνδυνο.
Οι πληροφορίες ότι ίσως επρόκειτο από διαρροή πετρογκάζ, προκάλεσαν μεγαλύτερη αναστάτωση, αλλά δεν επιβεβαιώθηκαν και το συγκεκριμένο σενάριο απομακρύνθηκε. Οι έρευνες στράφηκαν σε καλωδιώσεις της ΔΕΗ, με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Ν. Μιχαλάκη, ο οποίος μετέβη στο σημείο να ενημερώνεται λίγο πριν τη λήξη του συναγερμού ότι την αναστάτωση προκάλεσε καμένο, μετά από βραχυκύκλωμα, υπόγειο καλώδιο της ΔΕΗ.
Η μία υπηρεσία,
έδειχνε την άλλη…
Μετά τις πρώτες εκτιμήσεις και κρίνοντας ότι είχε απομακρυνθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος ατυχήματος, οι κάτοικοι κλήθηκαν να επιστρέψουν στα διαμερίσματά τους, η κυκλοφορία οχημάτων επανάρχισε κανονικά, τα πυροσβεστικά οχήματα και η δύναμη των αστυνομικών αποχώρησαν, όμως, τα συνεργεία παρέμεναν να αναζητούν…
Όταν έληξε ο συναγερμός, στις 8.30 μ.μ., δημοσιογράφοι προσέγγισαν υπαλλήλους μπροστά από το όχημα της ΔΕΗ ρωτώντας τι τελικά προκάλεσε τον πανικό. «Δεν έχουμε σχέση εμείς, της εταιρίας φυσικού αερίου είναι το πρόβλημα», απάντησε και έδειξε προς την κάτω πλευρά του δρόμου. Οι δημοσιογράφοι κινήθηκαν προς την άλλη γωνία και ρώτησαν τον τεχνικό της ΕΠΑ. «Της ΔΕΗ είναι το πρόβλημα», ήταν η δική του απάντησε και έδειξε στην αντίθετη πλευρά…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου