ΤΟΠΙΚΑ

Ενταξη του μαγνητικού στο ΕΣΠΑ

ενταξη-του-μαγνητικού-στο-εσπα-800712

Υπόμνημα στο υπουργείο Υγείας με το οποίο θα ζητά να συμπεριληφθεί και η προμήθεια μαγνητικού τομογράφου στα έργα ΕΣΠΑ 2014-2020 αποστέλλει την ερχόμενη εβδομάδα η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΙΝΚΥΜ σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ενωσης αποφασίστηκε η συλλογή υπογραφών με αίτημα την ένταξη του μαγνητικού τομογράφου στο νέο ΕΣΠΑ και ήδη έχουν συγκεντρωθεί 200 υπογραφές από γιατρούς, νοσηλευτές και υπαλλήλους του Νοσοκομείου Βόλου.

«Γιατροί όλων των ειδικοτήτων και των βαθμίδων καθώς και προσωπικό του νοσοκομείου -αναφέρεται στην ανακοίνωση- ανέδειξαν ως πρώτη προτεραιότητα ζωτικής σημασίας τον μαγνητικό τομογράφο, δίχως να απορρίπτουν την υπόλοιπη πρόταση για ενίσχυση σε εξοπλισμό του Νοσοκομείου Βόλου».

Η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών επαναλαμβάνει ότι η ύπαρξη μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο πρέπει να αποτελεί αυτονόητο γεγονός καθώς μόνο τα τελευταία δύο χρόνια περίπου 16.000 ασθενείς της ευρύτερης περιοχής ευθύνης του Νοσοκομείου Βόλου υπεβλήθησαν σε εξέταση με μαγνητικό τομογράφο.

«Η μαγνητική τομογραφία αποτελεί απαραίτητο διαγνωστικό μέσο για την έγκαιρη και γρηγορότερη αντιμετώπιση πλήθους παθολογικών περιστατικών. Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει η μεγάλη οικονομική αιμορραγία των κατοίκων της Μαγνησίας που αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα ή και σε άλλες πόλεις για να υποβληθούν σε αυτή τη σημαντική εξέταση» σημειώνει η ΕΙΝΚΥΜ.

Τέλος καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «η απόφαση που πήρε το επιστημονικό συμβούλιο του ΓΝΒ δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου. Η απόφαση μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη καθυστέρηση (ακόμα και 10ετίας) της προμήθειας μαγνητικού τομογράφου με τραγικές συνέπειες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου