ΤΟΠΙΚΑ

Χάρισαν χαμόγελα στους υγειονομικούς οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βόλου

χάρισαν-χαμόγελα-στους-υγειονομικού-800707

Μοίρασαν χειροποίητες κάρτες και στολίδια σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του Αχιλλοπούλειο

Το δικό τους «ευχαριστώ» στους ανθρώπους, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία, θέλησαν να εκφράσουν οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βόλου, μοιράζοντας στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους εργαζόμενους της κοινωνικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου χειροποίητες κάρτες, ευφάνταστα στολίδια και γλυκίσματα.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα, που άρχισε από σχολείο Ειδικής Αγωγής της Θεσσαλονίκης με το σύνθημα «Πες το με μια κάρτα», οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βόλου φιλοτέχνησαν 65 κάρτες γεμάτες χρώματα και χριστουγεννιάτικες ευχές, έναν ζωγραφικό πίνακα που απεικονίζει τρεις υγειονομικούς μέσα από τα δικά τους μάτια, στολίδια που σμίλεψαν στο εργαστήριο κεραμικής του σχολείου και γλυκίσματα που έφτιαξαν οι ίδιοι.

Για 10 μέρες, οι μαθητές προετοίμαζαν στα εργαστήρια του σχολείου τα δώρα τους με ενθουσιασμό, θετική διάθεση και πολλή αγάπη και χθες το πρωί αναχώρησαν για το Νοσοκομείο προκειμένου να τα παραδώσουν, όπου εκεί τους υποδέχθηκαν θερμά ο διοικητής, εργαζόμενοι της κοινωνικής υπηρεσίας και μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

«Οσες μέρες προετοιμάζαμε τις χειροτεχνίες, αδράξαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τα παιδιά για τον αγώνα των ανθρώπων αυτών και για θέματα που έχουν προκύψει με την πανδημία. Είχαμε συντάξει και μια επιστολή με ευχές να πάνε όλα καλά και να δούμε γρήγορα ξανά τα χαμόγελα πίσω από τις μάσκες τους. Θελήσαμε να πούμε έτσι το δικό μας ευχαριστώ για τον καθημερινό και συνεχή αγώνα που δίνουν αυτοί οι άνθρωποι για τις δικές μας ζωές», ανέφερε η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Βόλου, Φωτεινή Γρηγορίου.

Στην επιστολή που συνέταξαν οι μαθητές, μεταξύ άλλων, ανέφεραν: «Καθώς οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, συνεχίζουμε τις δράσεις μας και ένα δείγμα των εργαστηρίων μας θελήσαμε να φτάσει σε εσάς. Ελπίζουμε τα χαμόγελα, η θετική μας σκέψη και οι ευχές μας, να φωτίσουν έστω και στο ελάχιστο τις ψυχές σας τις άγιες μέρες που έρχονται και να σας χαρίσουν ένα μικρό χαμόγελο στις γκρίζες μέρες που βιώνουμε. Μπορεί οι ευχές να μην αρκούν, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι οι ευχές των μικρών και αθώων ψυχών πάντα πιάνουν. Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη στον αγώνα που καθημερινά δίνετε για την επιβίωση όλων μας».

Οι μαθητές συνομίλησαν με τους υγειονομικούς που βρέθηκαν στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου για να παραλάβουν τα δώρα τους, τους ευχαρίστησαν για το έργο τους, τους ευχήθηκαν να είναι γεροί και, φεύγοντας ,υποσχέθηκαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους στο σχολείο τους, κάτω από διαφορετικές συνθήκες, χωρίς μάσκες, με σφικτές αγκαλιές και φανερά χαμόγελα.

Το «Πες το με μια κάρτα», αποτελεί μια δράση συσπείρωσης των σχολείων Ειδικής Αγωγής ολόκληρης της χώρας που στόχο έχει να γεμίσει με χρώμα και ευχές τα νοσοκομεία σε αυτή την δύσκολη περίοδο, με την ελπίδα ότι στις δύσκολες στιγμές τα έργα και τα λόγια των παιδιών είναι βάλσαμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου