ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμος ο Βόλος να υποδεχθεί τη χρυσή Ολυμπιονίκη

ετοιμος-ο-βόλος-να-υποδεχθεί-τη-χρυσή-ο-800567

Πλήρης επιβεβαίωση στο ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, που είχε προαναγγείλει την έλευση της Αννας Κορακάκη στο Βόλο και στο σκοπευτήριο του ΕΑΚ, ώστε να πραγματοποιήσει μέρος της προετοιμασίας της για το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο, του Οκτωβρίου στην Ιταλία.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Χθες ο ίδιος ο πατέρας και προπονητής της εις διπλούν Ολυμπιονίκη σκοποβολής, στους 31ους αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, Τάσος Κορακάκης, σε δηλώσεις του στην τοπική ενημερωτική εφημερίδα dramini.gr από τα ερείπια της γκρεμισμένης παράγκας εμμέσως πλην σαφώς ανέφερε ότι «πλέον μόνο στο Βόλο και στην Αθήνα μπορούν να γίνει η προετοιμασία της Αννας».

Οι θριαμβευτές του Ρίο, πατέρας και κόρη, σαφώς καταπονημένοι μετά την πολύμηνη προετοιμασία το μόνο που σκέφτονται πλέον -όπως έλεγε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας dramini.gr Aργύρης Σιδηρόπουλος- είναι οι διακοπές προκειμένου να ξεκουραστούν και να γεμίσουν μπαταρίες καθώς οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της χρυσής «Αννας» δεν σταματούν καθώς σε 10 ημέρες θα πρέπει να έχει ξεκαθαριστεί ο τόπος διεξαγωγής των προπονήσεών της αφού τον Οκτώβριο θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ιταλία.

Οι έντονες πάντως διαβουλεύσεις, για τον μετέπειτα χώρο προετοιμασίας της χρυσής και χάλκινης Ολυμπιονίκη έχουν ήδη ξεκινήσει με αφορμή το γκρέμισμα των παλαιών εγκαταστάσεων, όπου η Αννα προπονούνταν και συγκεκριμένα στην… «παράγκα» της Δράμας, όπως αποκαλέστηκε από πολλούς, αλλά ήταν το δεύτερο της σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ το πιθανότερο ενδεχόμενο θέλει το πρώτο μέρος της βασικής προετοιμασίας για τη χρυσή Ολυμπιονίκη να γίνεται στο Βόλο στο σκοπευτήριο του Σ.Σ. Βόλου, έναντι του κολυμβητηρίου. Πριν από αυτό ο προπονητής και πατέρας της Αννας, Τάσος Κορακάκης θα βρεθεί στην πόλη μας προκειμένου να ελέγξει, αν οι εγκαταστάσεις πληρούν τις προδιαγραφές, για την έλευση τεχνικού επιτελείου και της αθλήτριας.

Πρώτη επιλογή ο Βόλος

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις στο dramini.gr του Τάσου Κορακάκη μετά από τη χθεσινή επίσκεψή του στις παλιές εγκαταστάσεις προπόνησης που κατεδαφίστηκαν από το Δήμο Δράμας. «Είμαι παρά πολύ λυπημένος, δεν το περίμενα αυτό το πράγμα, είναι μια ενέργεια που με εξέπληξε… Είχαμε συζητήσει κάποια πράγματα με τον δήμαρχο από πριν, είπαμε να επιστρέψουμε και να δούμε τι θα κάνουμε με τον χώρο εδώ, δεν είχαμε κάνει καμία συμφωνία να γκρεμιστεί άμεσα το σκοπευτήριο, γιατί σε ένα μήνα έχουμε αγώνες τελικούς παγκοσμίου κυπέλου και πρέπει να κάνουμε προετοιμασία.

Τώρα δεν υπάρχει χώρος, πρέπει να πάμε στο Βόλο ή στην Αθήνα. Για μας είναι ό,τι χειρότερο, καθώς θα θέλαμε να είμαστε στην Δράμα, σε αυτόν το χώρο δουλεύσαμε, καλό θα ήταν να είχαμε, ένα καλό σκοπευτήριο αλλά τι να κάνουμε… τι να πω έχω χάσει τα λόγια μου. Δεν το περίμενα με τίποτα αυτό, είχα πράγματα, που ήθελα να τα κρατήσω από εδώ, σαν ενθύμιο, είχα στόχους… τους έχουν καταστρέψει, δεν βρήκα πράγματα που ήθελα να κρατήσω, από αυτή την παράγκα που είχαμε τόσα χρόνια και βγήκε η Αννα Ολυμπιονίκης» συμπλήρωσε ο πατέρας της Αννας.

Βλιώρας: «Ετοιμος ο Βόλος»

Τιμή για το Βόλο θεωρούν οι αθλητικοί παράγοντες του δήμου, τη φιλοξενία της Αννας Κορακάκη, δηλώνοντας ότι οι εγκαταστάσεις τόσο σε ΕΑΚ, όσο και Αγχίαλο είναι έτοιμες και μπορούν να υποδεχτούν την 20χρονη Ολυμπιονίκη, οποιαδήποτε στιγμή θελήσει να έρθει.

Εκ μέρους του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ ο πρόεδρος Γιώργος Βλιώρας σχολίασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Ηδη έχουμε μιλήσει με άνθρωπο της ομοσπονδίας αλλά και με τον κ. Δημήτρη Καρπίδα από τον ΣΣΒ. Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε την χρυσή Ολυμπιονίκη όποτε και όταν το θέλει και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ισα – ίσα με μεγάλη μας χαρά θα την υποδεχθούμε και θα την φιλοξενήσουμε όπως της αρμόζει και όπως πρέπει. Τόσο το Σκοπευτήριο του ΕΑΚ Βόλου όσο και εκείνο της Αγχιάλου είναι στη διάθεσή της και πληρούν τις προδιαγραφές για όποτε εκείνη θελήσει. Την περιμένουμε με μεγάλη μας χαρά και φυσικά θα την τιμήσουμε και θα την φιλοξενήσουμε για όσο καιρό και όσο θέλει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου