ΤΟΠΙΚΑ

Μούσιος: Δύσκολη η βαθμολόγηση μαθητών μέσω τηλεκπαίδευσης

μούσιος-δύσκολη-η-βαθμολόγηση-μαθητώ-800183

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα λάβουν, για πρώτη φορά στα χρονικά, τους ελέγχους προόδου των παιδιών τους στο σχολείο χιλιάδες γονείς μαθητών και στη Μαγνησία. Οι βαθμοί του πρώτου τριμήνου μαθημάτων των δημοτικών σχολείων για το διάστημα από 14 Σεπτεμβρίου οπότε και ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά έως και 10 Δεκεμβρίου θα σταλούν μέσω e-mail στους γονείς ενώ η καθιερωμένη ενημέρωση γονέων ειδικά για τους γονείς των δύο πρώτων τάξεων προβλέπεται να γίνει είτε τηλεφωνικώς είτε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση έως την ερχόμενη Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου. Για δύο εβδομάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν θα έχουν μαθήματα στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων διακοπών και από το νέο έτος η επιδημιολογική εικόνα της χώρας θα καθορίσει αν οι μαθητές θα επιστρέψουν με φυσική παρουσία στα μαθήματά τους ή αν θα συνεχιστεί το σύστημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Πριν το κλείσιμο των σχολείων για τις γιορτές, οι σύλλογοι διδασκόντων θα πρέπει να έχουν συνεδριάσει και να έχουν εκδώσει βαθμούς για την επίδοση των μαθητών τους στα μαθήματα τους οποίους θα γνωστοποιήσουν μέσω e-mail στους γονείς όπως προβλέπει η απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Τις επόμενες ημέρες δηλαδή, οι γονείς θα πρέπει να φροντίσουν για τον έλεγχο των e-mail τους όπου θα τους σταλούν οι έλεγχοι προόδου.

Ωστόσο η βαθμολόγηση των μαθητών δεν είναι εύκολη υπόθεση όπως παρατηρεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλης Μούσιος. «Για πρώτη φορά στα χρονικά θα παραδοθούν βαθμολογίες εξ αποστάσεως, όπως για πρώτη φορά καλούμαστε να βαθμολογήσουμε τους μαθητές με βάση τη συμμετοχή τους στην τηλεκπαίδευση. Μέσω της τηλεκπαίδευσης δεν υπάρχει η ίδια αλληλεπίδραση μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών. Για παράδειγμα ένα παιδί μπορεί να είναι ντροπαλό και να μην έχει τόσο έντονη συμμετοχή. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αδιάφορο προς τα μαθήματα. Είναι δύσκολη η αξιολόγηση των μαθητών μέσα από την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή», αναφέρει ο κ. Μούσιος εκτιμώντας ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί θα στηριχθούν κυρίως στην εικόνα των μαθητών τους κατά τους δύο πρώτους μήνες της σχολικής χρονιάς, πριν την έναρξη της τηλεκπαίδευσης και λιγότερο στις επιδόσεις μέσω των τηλεμαθημάτων.

Με τον ίδιο τρόπο, μέσω e-mail δηλαδή, θα σταλούν οι βαθμολογίες τετραμήνου και από τους συλλόγους καθηγητών των μονάδων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στα τέλη Ιανουαρίου σε περίπτωση που δεν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Μόλις όμως λειτουργήσουν τα σχολεία με φυσική παρουσία οι έλεγχοι προόδου θα παραδίδονται εντύπως σε κλειστούς φακέλους στους μαθητές για να τους παραδώσουν στους γονείς τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου