ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

συνεχίζουν-τις-κινητοποιήσεις-79982

Σε αποφάσεις για το πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους την επόμενη εβδομάδα προχώρησε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας. Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ ήταν ανοικτή για τους ελάχιστους εργαζόμενους που είχαν απομείνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου του Βόλου.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, καθώς δύο ώρες πριν είχε διαπιστωθεί ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη από το καταστατικό συμμετοχή για τη λήψη των αποφάσεων από τη Γενική Συνέλευση, καθώς οι παρευρισκόμενοι δεν ξεπερνούσαν τα 150 άτομα.
Οι αποφάσεις

Ειδικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων για σήμερα Τετάρτη με στάσεις εργασίας και καταλήψεις. Το ίδιο θα γίνει και μεθαύριο Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, ενώ αύριο Πέμπτη είναι αργία, καθώς γιορτάζει ο Πολιούχος του Βόλου Άγιος Νικόλαος. Για την ερχόμενη Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου το Δ.Σ. αποφάσισε συγκέντρωση των εργαζομένων στο πρώην Δημαρχείο Νέας Ιωνίας και στη συνέχεια πορεία στους δρόμους της πόλης.

Η πρόταση της ΔΑΣ όπως μεθαύριο Παρασκευή εργαστούν οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα στη Νέα Ιωνία, προκειμένου να γίνει αποκομιδή των απορριμμάτων από τους στενούς δρόμους της πόλης, αποσύρθηκε τελικά, καθώς πέρασε ομόφωνα η πρόταση του προεδρείου, για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Αντίθετα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας αποφάσισε όπως ανοίξει από σήμερα το Γραφείο Προσωπικού για να ικανοποιηθούν θέματα συντάξεων, αναπήρων και άλλων αναγκών, με την παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και περιφρούρηση, ενώ το Δημοτολόγιο και το Ληξιαρχείο, θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Επίσης αποφασίστηκε όπως λειτουργήσουν τα ΚΑΠΗ, οι παιδικοί σταθμοί και το Πρόγραμμα Σίτιση στο Σπίτι. Επίσης σήμερα Τετάρτη και μεθαύριο Παρασκευή αποφασίστηκε όπως μετά την τρίωρη στάση εργασίας λειτουργήσουν κανονικά οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου οι υπάλληλοι να προετοιμάσουν τις εισηγήσεις για τον προϋπολογισμό, το Τεχνικό Πρόγραμμα και τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και δημοτικού φωτισμού που θα εγκριθούν σε διαδοχικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου αμέσως μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων.

Ακόμη την ερχόμενη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, αποφασίστηκε όπως πραγματοποιηθεί τρίωρη στάση εργασίας και κατάληψη, ενώ μετά το τέλος της στάσης εργασίας θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για να αποφασίσει την παραπέρα πορεία του κλάδου. Ωστόσο το χθεσινό Δ.Σ του Συλλόγου αποφάσισε όπως την επόμενη Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε όπως πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο πρώην Δημαρχείο Νέας Ιωνίας και στη συνέχεια πορεία στους δρόμους της πόλης.
(Φώτο: Ηλίας Καράτσαλος)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου