ΤΟΠΙΚΑ

Από την Αγριά του Βόλου, στην πρωτεύουσα

από-την-αγριά-του-βόλου-στην-πρωτεύουσ-799524

Αύγουστος 2011: Σε ένα μικρό, ιδιαίτερα προσεγμένο, οικογενειακό χώρο στη Λεωφόρο Πεντέλης 98, στα Βριλήσσια, όπου κυριαρχούν τα ζεστά χρώματα κι η οικεία ατμόσφαιρα, η οικογένεια της Ρένας από την Αγριά του Βόλου αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να φέρει στην Αθήνα το μοναδικό, χειροποίητο, σπιτικό εκμέκ καταΐφι της.

Ποια είναι η Ρένα; Μια κλασική Ελληνίδα μάνα που φροντίζει, στον Βόλο, όπου ζει, να έχει πάντα στο τραπέζι της τα πλέον εύγευστα κι αγνά καλούδια. Χρόνια τώρα, μάλιστα, φτιάχνει, δίχως μυστικά κι απόρρητες συνταγές, το διάσημο στη γειτονιά εκμέκ καταΐφι.

Το εκμέκ καταΐφι είναι φτιαγμένο με υλικά, φερμένα απευθείας από το Βόλο: Το χειροποίητο καταΐφι της γνωστής, για τα αγνά και παραδοσιακά προϊόντα ζαχαροπλαστικής, βιομηχανίας Μπουσμαλής, συνδυάζεται με το γάλα και το βούτυρο που φέρουν την εγγύηση της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ (HACCP, ISO 22000), της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου, με 60 χρόνια εμπειρίας στη συγκέντρωση κι επεξεργασία της τοπικής παραγωγής αγελαδινού γάλακτος.

Το εξαιρετικό αυτό γλυκό πλαισιώνεται και από αυστηρά διαλεγμένα γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, παραγωγής της Ομάδας Γυναικών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ανηλίου.

Ένα χρόνο μετά, το καλοκαίρι του 2012, το ελληνικό ανθότυρο (από το παραδοσιακό τυροκομείο Νάκας & Υιοί, στην Αμφιλοχία) συνάντησε το εκμέκ της Ρένας, υιοθετώντας το μοναδικό καταΐφι από τη Βέροια κι έτσι το ιταλικό cheesecake πρώτη φορά εξελληνίστηκε πραγματικά, ακούγοντας στο όνομα Τσιζμέκ!

Το αποτέλεσμα; Υφάλμυρη γεύση (από το μοναδικό πάντρεμα ανθότυρου και γιαουρτιού) που συνδυάζεται μοναδικά με τη χαρακτηριστικά αγαπημένη βάση καταϊφι και την παχύρρευστη σάλτσα βύσσινο που προστίθεται στο σερβίρισμα! Τέλος για τους λάτρεις της σοκολάτας, το εκμέκ της Ρένας απέκτησε φέτος το χειμώνα και σοκολατένιο αδελφάκι…

kourdistoportocali.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου