ΤΟΠΙΚΑ

Καμία εξάρτηση από αιρετούς και υπαλλήλους

καμία-εξάρτηση-από-αιρετούς-και-υπαλλ-799382

«Με τη θέσπιση της ετήσιας κάρτας ωφελούμενου ο πολίτης απεγκλωβίζεται οριστικά από τη συνεχή και ενδεχομένως εξαρτητική σχέση με αιρετούς και υπαλλήλους και αποκτά το δικαίωμα στην πρόσβαση ισότιμα με όλα τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας, για όσο χρονικό διάστημα υφίστανται οι προϋποθέσεις».

Tα παραπάνω σημειώνει, εκτός των άλλων, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Βόλου Απ Παντσάς σε επερώτηση της επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ζ. Μακρή που ρωτούσε να πληροφορηθεί για τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζεται η διαφανής λειτουργία του Δημοτικού Παντοπωλείου, όπως επίσης και για τα εισοδηματικά κριτήρια που ισχύουν για να είναι κάποιος δικαιούχος του Παντοπωλείου. Ακόμη ο κ. Παντσάς στην ίδια απάντηση ενεχειρίζει και απάντηση του Προέδρου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η πρόσληψη του προσωπικού στο Δημοτικό Παντοπωλείο.

Ειδικότερα η απάντηση του κ. Παντσά έχει ως εξής :

«Το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο από ιδρύσεώς του, τον Οκτώβριο του 2010, αφού ξεπέρασε τις πρώτες οργανωτικές δυσκολίες, κατάφερε να γίνει ένα σταθερό σημείο αναφοράς για την κοινωνική παρέμβαση της πόλης μας. Μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και με την έλευση της οικονομικής κρίσης αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των δημοτών που βρέθηκαν στην ανάγκη να προστρέξουν στην υποστήριξη του Παντοπωλείου με αποτέλεσμα ο ρόλος του να καταστεί ζωτικής σημασίας για την τοπική κοινωνία».

Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν.4071/12 (ΦΕΚ 85 Τεύχος Α΄), την υπ’ αριθμ 667/2012 του Δ.Σ για την Ίδρυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου και τον ορισμό της Επιτροπής Διαχείρισης, την υπ’ αριθμ 27/2013 απόφαση της Ο.Ε για την έγκριση του σχεδίου Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου και την υπ’ αρίθμ 71/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση του σχεδίου Κανονισμού Λειτουργίας και τον ορισμό της Επιτροπής Διαχείρισης του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, η διαχείριση των δραστηριοτήτων του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου πέρασε στην αρμοδιότητα του Δήμου, που με την 9μελή Επιτροπή Διαχείρισης διαχειρίζεται με τρόπο διαφανή και κοινωνικά δίκαιο τις παροχές αυτής της τόσο σημαντικής κοινωνικής δομής.

Με τον κανονισμό λειτουργίας που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με ιδιαίτερα μεγάλη πλειοψηφία, διασφαλίζεται απολύτως ο διαφανής τρόπος λειτουργίας. Με τον ορισμό αντικειμενικών κριτηρίων (με βασικό το εισοδηματικό), το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι πλέον προσβάσιμο σε όλους τους συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη η βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Με τη θέσπιση της ετήσιας κάρτας ωφελούμενου, μάλιστα, ο πολίτης απεγκλωβίζεται οριστικά από τη συνεχή και ενδεχομένως εξαρτητική σχέση με αιρετούς και υπαλλήλους και αποκτά το δικαίωμα στην πρόσβαση ισότιμα με όλα τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας, για όσο χρονικό διάστημα υφίστανται οι προϋποθέσεις.

Αναφορικά με το ερώτημα της κυρίας συμβούλου για το πόσοι, ποιοι και από πότε εργάζονται στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο επισυνάπτω και την απάντηση του προέδρου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κ. Κοντορίζου, (συνημμένο αρχείο), ο οποίος μέχρι πρόσφατα προΐστατο του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου».

Η απάντηση

Κοντορίζου

Στην απάντησή του για το προσωπικό που απασχολείται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ο κ. Κοντορίζος έδωσε την παρακάτω απάντηση :

«Σχετικά με την ερώτηση υπ` αριθμ. 17346/ΓΠ 3789, της κας Μακρή, σας ενημερώνουμε ότι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο έχει περιέλθει στη δικαιοδοσία του Δήμου Βόλου το προσωπικό που εργάζεται έχει προσληφθεί από τον πρώην ΔΟΥΚ (2 άτομα) και από την Κ.Ε.Κ.Π.Α.-.Δ.Ι.Ε.Κ. (1 άτομο).

Σ΄ όλες τις περιπτώσεις ακολουθήθηκε η παρακάτω διαδικασία όπως προβλέπεται.

1. Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για ένταξη στο πρόγραμμα

2. Κατάθεση προγράμματος προς τον ΟΑΕΔ και έγκριση του

3. Υπόδειξη από τον ΟΑΕΔ των ωφελουμένων

4. Συνεντεύξεις των ωφελουμένων και επιλογή από την τριμελή επιτροπή επιλογής προσωπικού της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, στην οποία συμμετέχει εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας

5. Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την έγκριση της απόφασης της επιτροπής επιλογής προσωπικού

Σημειώνεται ότι στην επιλογή συνεκτιμήθηκαν η αναπηρία, η ανεργία, οι ικανότητες και δεξιότητες των υποψηφίων και γενικά η κοινωνική τους κατάσταση και ότι οι υποψήφιοι δεν είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν δικαιολογητικά εφόσον προτείνονται με ευθύνη του ΟΑΕΔ.

Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο καταλήγει ο κ. Κοντορίζος εργάζονται τα παρακάτω τρία άτομα : Τζένη Παρισάκη, Γεωργία Μπισχινιώτου και Απόστολος Χειμώνας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου