ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδράσεις για απευθείας υλοτόμηση στο Πήλιο

αντιδράσεις-για-απευθείας-υλοτόμηση-799142

Την έντονη αντίθεσή της στην κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Νοτίου Πηλίου να αναθέσει απευθείας την υλοτόμηση στα χωριά Μηλιές, Βυζίτσα, Πινακάτες και Αγιο Γεώργιο Νηλείας στο δασικό συνεταιρισμό «Κένταυρος» χωρίς να έχει προηγηθεί δημοπρασία, εκφράζει η αντιπολίτευση του δήμου. Με επιστολή της, η μείζονα μειοψηφία θέτει ζήτημα διαφάνειας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Μετά το δημοσίευμα της 29ης Ιουλίου, ο αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου, κ. Νασιόπουλος, με δημοσίευμά του χαιρετίζει και επικροτεί την απόφαση των δημοτικών συμβουλίων να αναθέσουν απευθείας την υλοτόμηση στα χωριά Μηλιές, Βυζίτσα, Πινακάτες και Αγιο Γεώργιο Νηλείας, στο δασικό συνεταιρισμό «Κένταυρος», μετά από δική του πρόταση. Εμμεσα κατηγορεί τη μείζονα μειοψηφία για ιδιοτέλεια.

Παρ’ όλα αυτά το δημοσίευμά του καθόλου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα μιας και η μείζονα αντιπολίτευση σεβόμενη πρωτίστως τις αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων πρότεινε απευθείας ανάθεση για τις Μηλιές, τη Βυζίτσα και τις Πινακάτες και διεξαγωγή δημοπρασίας για τον Αγιο Γεώργιο, όπως ακριβώς αποφάσισαν ομόφωνα και οι τοπικοί σύμβουλοι, παρουσία δημοτικών συμβούλων, εκφράζοντας τους ενδοιασμούς και τις επιφυλάξεις τους για την απευθείας ανάθεση λόγω ελλιπών και ανεπιβεβαίωτων στοιχείων.

Ετσι λοιπόν, ο κ. Νασιόπουλος, μη σεβόμενος τις αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων, παρέβλεψε τα πρακτικά και ψεύδεται ασυστόλως αφού στην εισήγησή του για το θέμα της απευθείας ανάθεσης αναφέρεται στη θετική στάση όλων των τοπικών συμβουλίων, μη λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση των συμβούλων του Αγίου Γεωργίου για διεξαγωγή δημοπρασίας που είχε προηγηθεί δύο ημέρες νωρίτερα, μετατρέποντας έτσι την αρνητική τους στάση απέναντι στην πρότασή του σε θετική.

Με όλα αυτά έχει κυρίως ως σκοπό να ρίξει λάσπη στις προσπάθειες της αντιπολίτευσης για διαφάνεια και σταθερότητα στο δήμο αλλά και να υποβαθμίσει τις αποφάσεις και τη λειτουργία των τοπικών συμβουλίων βάζοντας πάνω από όλα τα οφέλη και τα συμφέροντα της πλειοψηφίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου