ΤΟΠΙΚΑ

Προτάσεις στο Πράσινο Ταμείο

προτάσεις-στο-πράσινο-ταμείο-798550

Σε πλήρη εγρήγορση είναι τις τελευταίες εβδομάδες η Διεύθυνση Προγραμματισμού του Δήμου Βόλου που καταθέτει δεκάδες προτάσεις προς έγκριση στο «Πράσινο Ταμείο», ευελπιστώντας ότι πολλές από αυτές έχουν θα τύχουν χρηματοδότησης,, καθώς οι σχετικές προκηρύξεις, όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Διευθυντής της υπηρεσίας κ. Στάθης Νικηφόρος τα σχετικά μέτρα άνοιξαν μόλις στις 2 Απριλίου και η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση προτάσεων λήγει στις 22 Απριλίου.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως λέει ο κ. Νικηφόρος, ότι σε περίπτωση που εγκριθεί μία πρόταση η απορρόφηση των πιστώσεων θα έχει γίνει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2013.

Ειδικότερα στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου εγκρίθηκε η μελέτη για την προμήθεια 14 νέων υπόγειων κάδων απορριμμάτων προϋπολογισμού 215.000 ευρώ και η δημιουργία οδών ήπιας κυκλοφορίας στις οδούς Γαμβέτα και Ογλ, προϋπολογισμού 234.000 ευρώ η κάθε μία.

Χθες εξάλλου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου ήλθαν επίσης προς έγκριση η κατάθεση των παρακάτω προτάσεων στο «Πράσινο Ταμείο» :

– Η σύνταξη μελετών που εκκρεμούν, συνολικού ύψους 521.000 ευρώ και ειδικότερα :

  • Ολοκλήρωση πράξης εφαρμογής, της επέκτασης σχεδίου πόλης Νεάπολη – Αγ. Ανάργυροι, του Δήμου Βόλου.
  • Ολοκλήρωση επανασύνταξης πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής ενότητας Ν. Παγασών.
  • Ολοκλήρωση γεωλογικής μελέτης, για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου.
  • Ολοκλήρωση της πολεοδόμησης της συνοικίας Αγ. Παρασκευής, του Δήμου Βόλου και σύνταξη πράξης εφαρμογής.
  • Ολοκλήρωση της πολεοδόμησης του οικισμού Κριθαριάς, της ΠΕ Ν.Αγχιάλου, του Δήμου Βόλου και σύνταξη πράξης εφαρμογής.

– Η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος αυτόματης διάθεσης κοινόχρηστων ποδηλάτων στο Δήμο Βόλου, συνολικού προϋπολογισμού 205. 000 ευρώ

– Η αναβάθμιση τριών παιδικών χαρών στον Αγιο Κωνσταντίνο, στο Πολιτιστικό Αλσος Νέας Ιωνίας και στη συνοικία της Καλλιθέας, καθώς και η δημιουργία νέας παιδικής χαράς στην πλατεία Ζέρβα στη Νέα Ιωνία. Το συνολικό ύψος της συγκεκριμένης πρότασης είναι 240.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου