ΤΟΠΙΚΑ

Στο «Θεόφιλο» τα Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ

στο-θεόφιλο-τα-α΄-και-β΄-καπη-798446

Mέχρι τις αρχές Μαΐου θα έχουν κλείσει τα Α και Β ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου που στεγάζονται στην οδό Βασσάνη και στην οδό Κωνσταντά και αντ΄αυτών εφεξής θα συστεγάζονται στο ΚΑΠΗ που δημιουργείται στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, στο κτίριο όπου επί πολλά χρόνια λειτουργούσε το κέντρο Θεόφιλος.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο περιθώριο του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Απόστολος Παντσάς είπε ότι η συγχώνευση των δύο ΚΑΠΗ κρίθηκε αναγκαία καθώς τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί δραματικά ο αριθμός των συμβασιούχων που απασχολούνταν μέχρι πριν λίγα χρόνια. Σύμφωνα με τον κ. Παντσά το 2010 οι συμβασιούχοι το 2011 ήταν 27, το 2012 2 και το 2013 μόλις 4.

Η εκμίσθωση του κυλικείου

Εξάλλου στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η εκμίσθωση του κυλικείου στο ΚΑΠΗ της Αγριάς.

Στην εισήγηση της υπηρεσίας σημειώνονται τα ακόλουθα :

«Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Βόλου έχει στην κυριότητά του δημοτικό αστικό ακίνητο (ιδιοκτησίας πρώην Δήμου Αρτέμιδας) που βρίσκεται στην οδό Α. Παπανδρέου στην Αγριά, όπου στεγάζεται το κυλικείο του ΚΑΠΗ Αγριάς, όπισθεν της πλατείας Ηρώων στην Αγριά.

Η σύμβαση του προηγούμενου μισθωτή έληξε από 10-10-2012 και λόγω αναγκαιότητας λειτουργίας του καφενείου, καθώς αποτελεί χώρο συνάντησης των 700 και πλέον μελών του ΚΑΠΗ Αγριάς και έχει συνδεθεί άρρηκτα με την καθημερινότητά τους, εφόσον στο χώρο του ΚΑΠΗ παρουσιάζεται 1-2 φορές την εβδομάδα και ο αγροτικός ιατρός για εξέταση και συνταγογράφηση.

Οι δημοπρασίες για την εκμίσθωση ακινήτων των δήμων διεξάγονται από Επιτροπή κατά τις διατάξεις του Π.Δ. 270/81, βάσει των όρων που καθορίζει Οικονομική Επιτροπή (άρθρο 72 παρ. 1 περιπτ. ε’ Ν. 3852/2010).

Το κατώτατο όριο του μισθώματος και οι λοιποί όροι της δημοπρασίας, καθορίζονται με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου