ΤΟΠΙΚΑ

Νέες επενδύσεις από την ΕΒΟΛ

νέες-επενδύσεις-από-την-εβολ-798254

Νέα μονάδα επεξεργασίας και συσκευασίας φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών, κυρίως του Πηλίου, πρόκειται να κατασκευαστεί από την ΕΑΣ Βόλου, η οποία εκτιμάται να κοστίσει περίπου 2 εκ. ευρώ και αναμένεται να κατασκευαστεί σε χωριό δυτικά του Βόλου.

Η ΕΑΣ Βόλου έχει ήδη εκπονήσει την μελέτη η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη σε 1-2 μήνες. Παράλληλα εδώ και τέσσερις ημέρες η ΕΒΟΛ διανέμει 7.000-8.000 φιάλες γάλακτος ημερησίως σε εργοστάσια της ΔΕΗ σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Αμύνταιο και Φλώρινα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος στο πλαίσιο χθεσινής συνέντευξης τύπου, στα γραφεία της ΕΒΟΛ, αποκάλυψε τα παραπάνω τονίζοντας ότι «η ΕΑΣ Βόλου βρίσκεται σε καλό δρόμο και τα πρώτα μηνύματα είναι πολύ θετικά. Η νέα μονάδα επεξεργασίας και συσκευασίας φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών πιστεύω θα βοηθήσει τον τόπο μας διότι οι νέοι αγρότες αναζητούν πλέον κάτι καινούργιο να καλλιεργήσουν το οποίο θα είναι μικρού όγκου και μεγάλης αξίας».

Παράλληλα ο κ. Πρίντζος εκτίμησε ότι σε ένα τρίμηνο θα δοθεί σε λειτουργία η νέα μονάδα επέκτασης της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ, παστερίωσης κι εμφιάλωσης προϋπολογισμού 6,5εκ. ευρώ.

Συμφωνία ΕΒΟΛ με τη ΔΕΗ

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου ανέφερε ότι η ΕΒΟΛ πριν τέσσερις ημέρες έκλεισε συμφωνία και διανέμει καθημερινά 7.000-8.000 φιάλες γάλακτος, περίπου 4 τόνους, σε εργοστάσια της ΔΕΗ σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Αμύνταιο και Φλώρινα καθώς και στα λιγνιτωρυχεία ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Δυτικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, αναμένοντας οι πωλήσεις στην περιοχή να ανέλθουν στους 10 τόνους σε ημερήσια βάση.

Χαρακτηριστικά ο κ. Πρίντζος με αφορμή το νέο «άνοιγμα» τονίζει : «Είναι κάτι πολύ σημαντικό και πιστεύω ότι θα δώσει νέα πνοή και ζωντάνια στην οργάνωση με αποτέλεσμα να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον αγροτικό αλλά και τον κτηνοτροφικό κόσμο».

Ακόμη αποκάλυψε ότι το αγελαδινό γάλα που παράγουν οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας, δεν αρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες της ΕΑΣ Βόλου και για το λόγο αυτό αγοράζονται ποσότητες από κτηνοτρόφους χωριών του άξονα Βόλου – Λάρισας, αλλά και της περιοχής Φαρσάλων. Μάλιστα τόνισε ότι οι φορείς της Δυτικής Μακεδονίας, ζήτησαν από τη γαλακτοβιομηχανία, να προμηθεύεται τις μικρές ποσότητες γάλακτος που παράγουν κτηνοτρόφοι της περιοχής, σε ένδειξη καλής θέλησης, κάτι που τελικά θα γίνει.

Καταρρέει ο αγροτικός κόσμος

Ο κ. Πρίντζος αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο αγροτικός κόσμος καθώς η ρευστότητα είναι στο μηδέν και το κόστος στα ύψη επεσήμανε ότι οι αγρότες δυσκολεύονται να καλλιεργήσουν τις εαρινές καλλιέργειες.

«Η πολιτεία εάν περιμένει ότι θα υπάρξει ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα, στον ευαίσθητο αυτό κλάδο της εθνικής μας οικονομίας, που είναι ένας από τους βασικούς μας πυλώνες και πρέπει να στηριχθεί η ελληνική οικονομία για να βγει από το αδιέξοδο, κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Την φετινή χρονιά θα υπάρξει η μεγαλύτερη ύφεση στον αγροτικό τομέα ενώ παράλληλα και η κτηνοτροφία καταρρέει. Κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους στο κομμάτι της ρευστότητας .Εγώ χτυπάω την καμπάνα εδώ και πολύ καιρό αλλά δυστυχώς δεν με ακούει κανένας», σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου.

Αποκαλύψεις για τις εγκαταστάσεις «Ιάσων»

Τέλος ο κ. Πρίντζος ερωτηθείς για τις εγκαταστάσεις του «Ιάσων» ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία και θα κάνει αποκαλύψεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου