ΤΟΠΙΚΑ

Ντελίριο στις υπηρεσίες του Βόλου

ντελίριο-στις-υπηρεσίες-του-βόλου-797438

Σε ρυθμούς τρομοκρατίας… από φημολογούμενη έφοδο των «ράμπο» του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης λειτούργησε χθες ο δημόσιος τομέας στη Μαγνησία.

Εκπαιδευτικοί σε δημόσια σχολεία και ΙΕΚ μέχρι υπάλληλοι σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, Επιθεώρηση Εργασίας και ΙΚΑ βρέθηκαν επί ποδός. Το σήμα για έφοδο των ελεγκτών-επιθεωρητών, οι οποίοι ψάχνουν «κοπανατζήδες», έπεφτε από τη μία υπηρεσία στην επόμενη και από το ένα σχολείο στο άλλο.

Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά και όλοι φρόντιζαν να ενημερώσουν όλους, ώστε να μη λείπουν επουδενί λόγο από τις θέσεις τους, υπό το φόβο να πέσουν στην «τσιμπίδα» των ελεγκτών ως αδικαιολόγητα απουσιάζοντες.

Υπάλληλοι επικοινωνούσαν με συναδέλφους τους, υφιστάμενοι με προϊσταμένους τους και προϊστάμενοι με ανωτέρους τους ή ομολόγους τους, ψάχνοντας τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Η πληροφορία από στόμα σε στόμα διαχέονταν διστακτικά από προχθές το μεσημέρι. Από χθες το πρωί, όμως, η φήμη –όπως τουλάχιστον φαίνεται ότι αποδείχθηκε από επικοινωνίες που ανέλαβαν ορισμένοι να διεκπεραιώσουν προκειμένου να βρεθεί μια άκρη- οργίασε μέχρι και το κλείσιμο των δημοσίων υπηρεσιών.

Στο κλιμάκιο των επιθεωρητών προσδόθηκαν χαρακτηριστικά σούπερ μαν…, καθώς άλλοι τους έβλεπαν σε ΙΕΚ του Βόλου και την ίδια άλλοι στιγμή σε ΙΕΚ της Καρδίτσας. Υπήρξαν δε ακόμη και «μαρτυρίες» ότι του κλιμακίου ελεγκτών που προχωρά σε εφόδους σε δημόσιες υπηρεσίες στη Μαγνησία προΐστανται αυτοπροσώπως ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

Μέχρι το τέλος της εργάσιμης ημέρας για τις δημόσιες υπηρεσίες και τα δημόσια σχολεία το κλιμάκιο επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης αποδείχθηκε «φαντομάς». Πολλοί έλεγαν ότι το είδαν, αλλά κανείς δεν το συνάντησε, παρά μόνο άκουσε.

Η αρχή έγινε από δημόσιες σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε αυτές ξέσπασε πρώτα ο σάλος, με τον πρόεδρο της Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Σωκρ. Σαβελίδη, ο οποίος βρέθηκε προχθές στη Λάρισα να λαμβάνει την πρώτη πληροφορία ότι κλιμάκιο ελεγκτών βρίσκονταν σε ΙΕΚ του Βόλου. Επικοινώνησε με τον διευθυντή, ο οποίος διέψευσε επίσκεψη επιθεωρητών.

Από το πρωί, όμως, τα τηλεφωνήματα, τα οποία περιέγραφαν παρόμοιες επισκέψεις ελεγκτών εδώ και εκεί, έπεφταν βροχή. Και ανέλαβε να ξετυλίξει το νήμα της μετάδοσης της πληροφορίας. Από τον έναν στον επόμενο τηλεφωνούσε ο κ. Σαβελίδης, ψάχνοντας την άκρη. Δώδεκα τηλεφωνήματα έγιναν μόνο από τον ίδιο σε ισάριθμα πρόσωπα (εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους) που φέρονταν να είδαν το κλιμάκιο, αλλά όλοι το διέψευδαν και παρέπεμπαν σε εκείνον που τους το μετέφερε.

«Αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για φημολογία», ανέφερε με βάση τη δική του έρευνα ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Σ. Σαβελίδης, ο οποίος έφτασε να επικοινωνεί εκτός από εκπαιδευτικούς με υπαλλήλους στο ΚΕΠ, το ΙΚΑ, την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, την Επιθεώρηση Εργασίας και μια σειρά άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Δεν επισκέφθηκαν Ελεγκτές σχολεία της Θεσσαλίας

Δεν υπάρχει καμία μαρτυρία ή αναφορά σχολείου των νομών Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, ότι δέχθηκαν επίσκεψη Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για να ελέγξουν εάν οι εκπαιδευτικοί τηρούν το ωράριο που προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.
Τη δήλωση αυτή έκανε χθες από την πλευρά της η Περιφερειακή Διευθύντρια Θεσσαλίας Βασιλική Ζιάκα.

Σχετικά με φήμες που κυκλοφόρησαν ότι οι ελεγκτές επισκέφθηκαν ΙΕΚ Μαγνησίας και Καρδίτσας, «οι διευθυντές τους μας το διέψευσαν σε επικοινωνία που είχε η Διεύθυνση μας μαζί τους», τόνισε η κ. Ζιάκα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου