ΤΟΠΙΚΑ

Ψήφισμα για τον αποκλεισμό του Δήμου Βόλου από τον ΟΛΒ

ψήφισμα-για-τον-αποκλεισμό-του-δήμου-β-796396

Στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και των Προέδρων των άλλων κομμάτων που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση, όπως επίσης στους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, απέστειλε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινώτης το ψήφισμα διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό του Δήμου Βόλου από τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. της ΟΛΒ Α.Ε., το οποίο εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση.

Ο κ. Σκοτινιώτης επισημαίνει στο διαβιβαστικό έγγραφο προς την πολιτική ηγεσία της χώρας ότι ο αποκλεισμός του Δήμου από το Δ.Σ. της ΟΛΒ Α.Ε. είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, καθώς μέχρι τώρα υπήρχε πάντοτε συμμετοχή του Δημάρχου ή εκπροσώπου του Δήμου Βόλου στο Δ.Σ. της εταιρείας, σε συνεννόηση με τον μέτοχο. Το ίδιο γινόταν και παλαιότερα, όταν λειτουργούσε με τη μορφή ΝΠΔΔ, σε συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο.

Όπως είναι γνωστό, το νέο Δ.Σ. της ΟΛΒ Α.Ε. ορίστηκε από τη Γενική Συνέλευση της εταιρείας (μοναδικός μέτοχος το ΤΑΙΠΕΔ), η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5.4.2013. Τη Δευτέρα 8.4.2013 το θέμα τέθηκε, έπειτα από πρόταση του Δημάρχου, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε τελικώς την έκδοση ψηφίσματος ενάντια στον αποκλεισμό του Δήμου από το Δ.Σ. της ΟΛΒ Α.Ε.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση αυτή και αξιώνει την αναθεώρησή της, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμμετοχή εκπροσώπου του Δήμου Βόλου στο Δ.Σ. της εταιρείας. Σε κάθε περίπτωση, όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται στο ψήφισμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου δεν πρόκειται να παραιτηθεί από το δικαίωμα και την υποχρέωσή του να έχει ουσιαστικό λόγο στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το λιμάνι και τη διασφάλιση των συμφερόντων της πόλης.

«Είναι πάγια η θέση μας ότι το λιμάνι αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της πόλης και ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα της ευρύτερης περιοχής και, συνεπώς, καμία απόφαση για το μέλλον του λιμανιού δεν μπορεί να ληφθεί ερήμην της πόλης και των θεσμικών εκπροσώπων της», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόλου στο έγγραφό του προς τον Πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς και τους συναρμόδιους υπουργούς, σημειώνοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα αναμένει τις δικές τους ενέργειες για το θέμα.

Συγκεκριμένα, το ψήφισμα εστάλη στο Γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, στα Γραφεία των Προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη αντίστοιχα, στον Υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα, στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη και στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουσουρούλη. Κοινοποιήθηκε επίσης στους Βουλευτές Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου