ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο φως για προσλήψεις στα Νοσοκομεία

πράσινο-φως-για-προσλήψεις-στα-νοσοκο-795758

«Πράσινο φως» για προσλήψεις, τον «βηματισμό» των οποίων θα προσδιορίσει το Υπουργείο στο προσεχές διάστημα ανακοίνωσε μιλώντας στο προσωπικό των Νοσοκομείων και των Κ. Υγείας της 5ης ΥΠΕ σε συνάντηση που έγινε στη Λάρισα ο διοικητής Λάζαρος Μακρής.

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες ενώ σε ότι αφορά την ανησυχία που εκφράσθηκε από εργαζόμενους των Κέντρων Υγείας, ο κ. Μακρής διευκρίνισε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει φήμη ή σενάριο για περιορισμούς στην λειτουργία τους, αλλά αντιθέτως τώρα ξεκινάει ένας μεγάλος διάλογος για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας με στόχο μεταξύ των άλλων την μερική αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων.

Στην συζήτηση υπογραμμίσθηκε επίσης ότι στελεχώνονται προσεχώς τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και δίδεται έμφαση από τον ίδιο τον Υπουργό στο αίτημα της έγκαιρης πληρωμής των νυχτερινών και εξαιρέσιμων.

Ο κ. Μακρής ανακοίνωσε επίσης ότι το σύνολο των Νοσοκομείων με έργα και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του ΕΣΠΑ για να διασφαλιστεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η μακρόχρονη βιωσιμότητα των Ιδρυμάτων ενώ επιπροσθέτως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για μείωση 25-30% των έως τώρα τιμημάτων που πληρώνονται σε outsourcing υπηρεσίες και μέχρι τέλος Ιουνίου με την αναλυτική λογιστική θα είναι σε θέση να προσδιορίζεται τα κέντρα κόστους ώστε τα Νοσοκομεία να λειτουργούν αποδοτικότερα και με ακόμα χαμηλότερο κόστος.

Τέλος αποφασίσθηκε οι συναντήσεις αυτές μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης να γίνονται πιο τακτικές, με τον Διοικητή της Υ.Πε. να κλείνει την συζήτηση με την προτροπή: «Ο χώρος των γραφείων μας είναι και δικός σας χώρος, είσαστε πάντα ευπρόσδεκτοι και από πλευράς μας έχουμε την διάθεση να σας αντιμετωπίζουμε με ανοιχτό μυαλό και ανοικτές αγκάλες. Άλλωστε μεταξύ των πολυτιμότερων πόρων που μπορεί να διαθέτει μια διοίκηση, οι πλέον πολύτιμοι είναι οι ανθρώπινοι, δηλαδή οι ίδιοι οι εργαζόμενοι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου