ΤΟΠΙΚΑ

Αρματοδρομίες στην παραλία

αρματοδρομίες-στην-παραλία-795754

Επιτυχία σημείωσαν οι Περιφερειακοί Εικαστικοί Αγώνες και οι «Αρματοδρομίες» των Τοπικών Τμημάτων Θεσσαλίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού με θέμα «Ταξίδι στο χθες με τα μάτια του σήμερα» που πραγματοποιήθηκαν.

Οι «Αρματοδρομίες» πραγματοποιήθηκαν στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου ενώ τα μέλη της 1ης και 5ης Ομάδας Οδηγών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του τοπικού Τμήματος Βόλου, κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Στις «Αρματοδρομίες» στον Κλάδο Οδηγών, για παιδιά ηλικίας 11 έως 14 ετών, την πρώτη θέση κατέλαβε το Τοπικό Τμήμα Βόλου σε συνεργασία των Ενωμοτιών Ανδρομέδα και Πανοραμίξ με το «Άρμα» Τσιτά. Μετά το πέρας των αγώνων απονεμήθηκαν Τιμητικά Διπλώματα στα Τοπικά Τμήματα που έλαβαν μέρος και έπαινοι σε όσους από τους συμμετέχοντες κατέλαβαν την Α΄ θέση.

Τέλος σε όλους τους κριτές δόθηκαν αναμνηστικά και η εκδήλωση έκλεισε με τον παραδοσιακό κρίκο και πολλές ευχές για ανάλογες διακρίσεις στους Πανελλήνιους Αγώνες των Αθηνών.

Οι Εικαστικοί Αγώνες διεξήχθηκαν στην Εστίας «Σπίτι της Οδηγού» του Τοπικού Τμήματος Βόλου, η οποία είχε διαμορφωθεί κατάλληλα, για να υποδεχτεί τα μέλη του Οδηγισμού των Τοπικών Τμημάτων Καρδίτσας, Λάρισας, Νέας Ιωνίας Βόλου, Σκιάθου και Βόλου.

Οι Περιφερειακοί αγώνες ξεκίνησαν σε εγκάρδιο κλίμα, με χαιρετισμό της Εφόρου Περιφέρειας Θεσσαλίας Βασιλείας Καραΐσκου, η οποία ανέφερε ότι το τριετές πρόγραμμα «Οδηγοί στην Κοινωνία γνωρίζουμε το παρελθόν, δημιουργούμε το μέλλον» είναι πολύ σημαντικό για τα Μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού σε όλη την Ελλάδα.

Στη συνέχεια τα έργα των μελών του κάθε Τμήματος αξιολογήθηκαν από τετραμελή επιτροπή, που απαρτιζόταν από την Έφορο Περιφέρειας Θεσσαλίας Βασιλεία Καραΐσκου, την Αρχαιολόγο Άννα Γιαλλούρη, τον Φωτογράφο Βασίλειο Νιμπή και τον Ζωγράφο Νίκο Ποδιά.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Ζωγράφος Άγγελική Κούρκουλου με τον Μουσικό Παναγιώτη Μπερλή, καθώς και ο Φωτογράφος Αβραάμ Παυλίδης, που μίλησε για την πολύπλευρη Τέχνη της Φωτογραφίας.

Συνεργάτες ήταν, επίσης, η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου και ο Φωτογράφος Κώστας Τσιλογιάννης. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Αρχηγός της 2ης Ομάδας Μεγάλων Οδηγών του Τοπικού Τμήματος Βόλου Κωνσταντίνος Βαϊτσαράς, ο οποίος παρουσίασε τους Αγώνες.

Οι επιτυχόντες στους Εικαστικούς Αγώνες που θα λάβουν μέρος στο Τελικό Αγώνα στην Αθήνα, που θα διεξαχθεί τέλος Απριλίου, είναι οι εξής:

Στον Κλάδο Αστεριών (παιδιά ηλικίας 5 έως 7 ετών), κατηγορία card postal και Αφίσα στην Α΄ θέση ήρθε ο 1ος Γαλαξίας Νέας Ιωνίας Βόλου. Στο Δίπτυχο Έντυπο την Α΄ θέση κατέλαβε ο 1ος Γαλαξίας Σκιάθου.

Στον Κλάδο Πουλιών (παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών): Στην κατηγορία card postal την Α΄ θέση κατέλαβε το 1ο Σμήνος Σκιάθου και στην ατομική συμμετοχή στην κατηγορία Αφίσα, η Μαρία Διολέτα. Στην κατηγορία video spot την Α΄ θέση κέρδισε το 1ο Σμήνος μαζί με τα Αστέρια Καρδίτσας.

Στον Κλάδο Οδηγών (παιδιά ηλικίας 11 έως 14 ετών): Στην κατηγορία card postal την Α΄ θέση κατέλαβε η 1η Ομάδα Οδηγών Νέας Ιωνίας Βόλου. Στην κατηγορία Video spot την Α΄ θέση κατέλαβε η 1η Ομάδα Οδηγών Λάρισας. Στον κλάδο Μεγάλων Οδηγών, σε όλες τις κατηγορίες, [Αφίσα, δίπτυχο, Card postal & Video Spot] στην Α΄ θέση αναδείχτηκε η 2η Ομάδα Μεγάλων Οδηγών Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου