ΤΟΠΙΚΑ

«Οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν είχαν ενημέρωση για το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου»

οι-δικαστικοί-υπάλληλοι-δεν-είχαν-εν-795539

Δεν έχει ενημέρωση για το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου.

Μετά την προχθεσινή καταγγελία – βόμβα του Αχιλλέα Μπέου για τρικλοποδιά βουλευτή στο θέμα, η πρόεδρος του Συλλόγου Αικατερίνη Ρεντζελά είπε ότι το υπουργείο δεν ενημέρωσε την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Βόλου μετά την απόρριψη της πρότασης για στέγαση του νέου Δικαστηρίου Μεγάρου στην έκταση στη Νέα Ιωνία που ανήκει στη Στέγη Ανηλίκων Βόλου.

«Αντίθετα υπήρχε ενημέρωση στον Δήμο Βόλου και στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου. Προς το παρόν δεν θα κάνουμε κάποια δήλωση, γιατί θα δυσαρεστήσουμε ορισμένους.

Μετά από συνεννόηση με τον Σύλλογο και αφού ενημερωθούμε από το υπουργείο Δικαιοσύνης θα επανέλθουμε από το νέο έτος στο αίτημά μας για σύγχρονες εγκαταστάσεις, όπως αρμόζει σε όλους τους φορείς της Δικαιοσύνης αλλά και στους πολίτες της Μαγνησίας», σημείωσε.

Η κ. Ρεντζελά διευκρίνισε ότι το νέο έτος θα συγκληθεί γενική συνέλευση και οι δικαστικοί υπάλληλοι Βόλου θα καταθέσουν προτάσεις.

«Εμάς μας ενδιαφέρει να προχωρήσει το θέμα και όχι που θα αναγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο. Επίσης, θέλουμε ενημέρωση. Στην προκείμενη περίπτωση δεν ακολουθήθηκε η θεσμική διαδικασία, που προβλέπει αποστολή ενημερωτικού εγγράφου από το υπουργείο στην προϊσταμένη του Πρωτοδικείου», κατέληξε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου