ΤΟΠΙΚΑ

Σε κυκλοφορία η επαρχιακή οδός Λάρισας – Καρδίτσας

σε-κυκλοφορία-η-επαρχιακή-οδός-λάρισα-795442

Παραδόθηκε χθες το νέο έργο

«Στη σημερινή Ελλάδα της ύφεσης και της ανεργίας ένας σύγχρονος και ασφαλής δρόμος παραδίδεται σε κυκλοφορία. Ένας δρόμος – αίτημα ετών – που εξυπηρετεί πραγματικές ανάγκες των πολιτών της περιοχής».

Αυτά τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά την τελετή παράδοσης του τμήματος της Επαρχιακής Οδού Λάρισας – Καρδίτσας από τέλος παράκαμψης Μαυροβουνίου έως κόμβο Ελευθερών, προϋπολογισμού 22,1 εκατ. ευρώ, η οποία πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου.

Συνολικά, όπως ανέφερε, παραδίδονται σε κυκλοφορία 7,3 χλμ. κύριας αρτηρίας, 12 χλμ., παράπλευρων οδών, 2 ισόπεδοι κόμβοι, γέφυρα ανισόπεδης διάβασης και τα συνοδά τεχνικά έργα.

Όπως δήλωσε ο κ. Κ. Αγοραστός:

«Ένα δίκτυο με υψηλή επικινδυνότητα και βαρύ φόρο αίματος, αλλάζει όψη και μορφή. Εξασφαλίσαμε την έγκαιρη χρηματοδότηση, ξεμπλοκάραμε τις διαδικασίες, προχωρήσαμε τις απαλλοτριώσεις και παραδίδουμε στους πολίτες σύγχρονες και ασφαλείς οδικές υποδομές, σε μια δύσκολη περίοδο όπου τα δεδομένα στην κατασκευή των έργων, έχουν αλλάξει δραματικά. Πρόκειται για έναν δρόμο που προσδίδει ασφάλεια στις μετακινήσεις ανθρώπων και στη διακίνηση εμπορευμάτων ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της περιοχής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου