ΤΟΠΙΚΑ

Συνέδριο για την απασχόληση στο Βόλο

συνέδριο-για-την-απασχόληση-στο-βόλο-794126

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Βόλου, διοργανώνει Περιφερειακό Συνέδριο στο Βόλο στις 19 και 20 Απριλίου 2013 με θέμα: «Πρωτοβουλίες και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απασχόληση».

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών για τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς το 2013 έχει ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών, αλλά και ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του 2014.

Την πρώτη ημέρα, Παρασκευή, 19 Απριλίου και ώρα 18:30 στο Δημαρχείο Βόλου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτικό σεμινάριο για τον Τοπικό και Περιφερειακό Τύπο και τα ΜΜΕ με θέμα: “Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία”.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι, αφενός η εξοικείωση των δημοσιογράφων των περιφερειακών ΜΜΕ της Θεσσαλίας με μία σειρά από επίκαιρα ζητήματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού, αφετέρου η ενημέρωσή τους για την αποτελεσματικότερη χρήση των υπηρεσιών που προσφέρονται στον Τύπο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Θα συμμετάσχει ως ομιλητής το Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νίκος Χρυσόγελος. Το πρωί της ίδιας ημέρας, ο Νίκος Χρυσόγελος, Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συνοδευόμενος από στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Λύκειο Αλμυρού με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τη λειτουργία τους.

Τη δεύτερη ημέρα, Σάββατο 20 Απριλίου στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο Βόλου θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα «Πρωτοβουλίες και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απασχόληση.

Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της ανεργίας σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης” και θα περιλαμβάνει συνάντηση κλιμακίου Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με εκπροσώπους τοπικών φορέων, επιμελητήρια, επιχειρήσεις, ενώσεις πολιτών και τα ΜΜΕ. Βασικός στόχος της πολύ σημαντικής αυτής Ημερίδας, η οποία είναι ανοικτή στο κοινό, είναι η ενημέρωση των πολιτών για τις εξελίξεις στα θέματα της απασχόλησης στη σημερινή κοινωνικοοικονομική συγκυρία.

Στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν ως κεντρικοί ομιλητές τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νίκος Χρυσόγελος (Ομάδα των Πρασίνων/ Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία), με θέμα «Περιφερειακή ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και διέξοδος από την κρίση» και Θεόδωρος Σκυλακάκης/Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, (Ανεξάρτητος, Ομάδα της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη), με θέμα «Η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, κλειδί για την Περιφερειακή Ανάπτυξη στην Ελλάδα» καθώς επίσης και ο Αργύρης Περουλάκης, Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας, Εταιρικών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Δικτύων της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με θέμα «Πρωτοβουλίες της Ε.Ε. για την απασχόληση και τους νέους στο πλαίσιο της στρατηγικής “Ευρώπη 2020».

Οι κύριοι θεματικοί άξονες της συζήτησης θα είναι η αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης μέσω της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, η Δια Βίου Μάθηση, ο προσδιορισμός τοπικών πλεονεκτημάτων και σωστή διαχείριση και ανάπτυξή τους και η αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων που γεννάει η μακροχρόνια ανεργία. Για τα παραπάνω θα γίνουν παρεμβάσεις από εκπροσώπους φορέων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου