ΤΟΠΙΚΑ

Ενας Αγιος Βασίλης φορτωμένος με δώρα για τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Βόλου

ενας-αγιος-βασίλης-φορτωμένος-με-δώρα-794057

Μπορεί η φετινή χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών του ΕΕΕΕΚ Βόλου να αναβλήθηκε εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, ωστόσο τα Χριστούγεννα στο σχολείο ήρθαν κανονικά και οι μαθητές μπήκαν για τα καλά στο γιορτινό κλίμα των ημερών. Αυτό το κλίμα θέλησαν να μεταφέρουν και στους συμμαθητές τους που δεν βρίσκονταν στο σχολείο αυτές τις γιορτινές μέρες.

Ενας Αγιος Βασίλης φορτωμένος με δώρα που έφτιαξαν με μεράκι οι συμμαθητές τους, επισκέφθηκε την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βόλου που έλειπαν αυτές τις μέρες από το σχολείο.

Χωρίς έλκηθρο, αλλά με το κίτρινο σχολικό λεωφορειάκι, φόρτωσε τον σάκο του με κάθε λογής χειροποίητες κατασκευές των παιδιών από τα εργαστήρια και επισκέφθηκε ένα- ένα τα παιδιά στα σπίτια τους για να τους μοιράσει τις σακούλες με τα δώρα τους.

Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ, σαν άλλα ξωτικά του Αγιου Βασίλη, προετοίμαζαν τις προηγούμενες μέρες στο εργαστήριο κεραμικής του σχολείου πολύχρωμες σαπουνοθήκες, χριστουγεννιάτικα σαπουνάκια, κεραμικά στολίδια, μικρούς Αγιους Βασίληδες, ταρανδάκια και χριστουγεννιάτικα έλατα από πηλό και, όταν τελείωσαν, … ναύλωσαν τον Αγιο Βασίλη για να τα διανείμει στα σπίτια των συμμαθητών τους που δεν μπόρεσαν να βιώσουν χριστουγεννιάτικο πνεύμα που επικρατούσε τις τελευταίες μέρες στο σχολείο.

Τα παιδιά υποδέχθηκαν στα σπίτια τους τον Αγιο Βασίλη με πλατιά χαμόγελα, παρέλαβαν τα χειροποίητα πακετάκια με δωράκια φτιαγμένα από τους συμμαθητές τους, συνομίλησαν μαζί του και του μετέφεραν τα χαιρετίσματά για τους φίλους τους, αλλά και το παράπονό τους: «Πότε θα φύγει αυτός ο κορονοϊός να γυρίσουμε πίσω στο σχολείο μας;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου