ΤΟΠΙΚΑ

Πέθανε χθες ο Αναστάσιος Τσιαμασφύρης

πέθανε-χθες-ο-αναστάσιος-τσιαμασφύρη-793810

Ιδιαίτερη θλίψη προκάλεσε στην περιοχή του Νεοχωρίου, του Νοτίου Πηλίου, στο χώρο της αυτοδιοίκησης αλλά και ευρύτερα, η είδηση του θανάτου του Αναστάσιου Τσιαμασφύρη, ο οποίος απεβίωσε χθες σε ηλικία 75 ετών, από παθολογικά αίτια.

Ο εκλιπών, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, διετέλεσε πρόεδρος της πρώην κοινότητας Νεοχωρίου, δημοτικός σύμβουλος αλλά και αντιδήμαρχος Αφετών, βάζοντας τη σφραγίδα του σε σημαντικά έργα υποδομής, όπως η υδροδότηση της Αφήσσου, η πλάστιγγα του Νεοχωρίου και η γέφυρα της Παναγίας Νεοχωρίου.

Ανθρωπος χαμηλών τόνων και ιδιαίτερα συνεργάσιμος, ο εκλιπών έχαιρε γενικής εκτίμησης και εις ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πολυετή προσφορά του στο χώρο της αυτοδιοίκησης και στον τόπο του, το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου τον ανακήρυξε επίτιμο αντιδήμαρχο Νοτίου Πηλίου, με ομόφωνη απόφαση.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Νίκος Φορτούνας, επεσήμανε ότι ήταν αξιόλογος άνθρωπος και πρόσφερε πολλά στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Με ανάλογο τρόπο σκιαγραφεί την προσωπικότητα του εκλιπόντος ο νυν πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νεοχωρίου, Νίκος Γαρυφάλλου, ο οποίος τονίζει παράλληλα ότι ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων, της προσφοράς και νοιάζονταν πάντα για τον τόπο του.

Η τέως κοινοτάρχης Νεοχωρίου, Μαρία Παπαβασιλείου, η οποία συνεργάστηκε στο πεδίο της αυτοδιοίκησης με τον Αναστάσιο Τσιαμασφύρη, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος στη διάρκεια της θητείας της ως προέδρου της τότε Κοινότητας Νεοχωρίου, ανέφερε ότι διακρίνονταν για την τιμιότητά του, το υψηλό αίσθημα της προσφοράς και την καλοσύνη του. «Ηταν οραματιστής του φράγματος και συνεχιστής του οράματος ήμουν εγώ» επισημαίνει μεταξύ άλλων η ίδια.

Μόλις έγινε γνωστό το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του, το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου συνεδρίασε χθες εκτάκτως και εξέδωσε ψήφισμα, στο οποίο επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι σήμερα θα κυματίζει μεσίστια η σημαία στα δημοτικά κτίρια.

Το τελευταίο αντίο στον Αναστάσιο Τσιαμασφύρη, θα απευθύνουν οι δικοί του άνθρωποι, οι οικείοι, οι συγγενείς και οι συντοπίτες του, στην Παναγία του Νεοχωρίου, όπου θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία, σήμερα στις 11 το πρωί. Η σορός θα βρίσκεται στο ναό από τις 10 το πρωί. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου