ΤΟΠΙΚΑ

Ακαρπος και ο β’ διαγωνισμός για το γκαράζ της Φιλελλήνων

ακαρπος-και-ο-β-διαγωνισμός-για-το-γκ-793759

Αγονος απέβη χθες ο διαγωνισμός του δήμου Βόλου για την αποπεράτωση του γκαράζ στην οδό Φιλελλήνων.

Στο κτίριο Σπίρερ, όπου διενεργήθηκε στις 10 το πρωί η διαδικασία, δεν παρουσιάστηκε κανένας ενδιαφερόμενος επενδυτής.

Επρόκειτο για το δεύτερο διαγωνισμό που διενήργησε ο δήμος Βόλου για την ολοκλήρωση του έργου στην καρδιά της πόλης.

Η δημοτική αρχή Βόλου όπως είναι γνωστό έχει αποφασίσει να καταφύγει στα Δικαστήρια για να διεκδικήσει συνολική ζημία ύψους 1,3 εκατ. ευρώ που υπέστη από τη μη ολοκλήρωση του πολυώροφου γκαράζ στο κέντρο της πόλης.

Το προαναφερόμενο ποσό αφορά σε υπόλοιπο επιχορήγησης ύψους 746.702 ευρώ και απώλεια εσόδων από τη λειτουργία του έργου σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, ύψους 563.881,50 ευρώ.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την εκκαθάριση του έργου μετά την έκπτωση της αναδόχου εταιρείας με την επιφύλαξη για τη διεκδίκηση οποιασδήποτε περαιτέρω θετικής ή αποθετικής ζημίας του δήμου οφειλόμενης στην μη ολοκλήρωση του έργου και την έγκαιρη λειτουργία του.

Μετά την έκπτωση της αναδόχου εταιρείας και προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο ο δήμος Βόλου είχε αποφασίσει την ανάθεση του έργου με σύμβαση παραχώρησης μετά από ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό.

Το θέμα του γκαράζ αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 το μεσημέρι στο δημαρχείο Βόλου.

Αλλα θέματα συζήτησης της Επιτροπής είναι η έγκριση δαπανών και διάθεσης πιστώσεων του προϋπολογισμού του δήμου οικονομικού έτους 2016 και η λήψη απόφασης για την έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής για την κάλυψη δαπάνης έκδοσης παραβόλων ΚΤΕΟ.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου