ΤΟΠΙΚΑ

Δηκτική απάντηση της ΑΔΕΔΥ στην 5η ΥΠΕ

δηκτική-απάντηση-της-αδεδυ-στην-5η-υπε-792182

Με τη λαϊκή ρήση «καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετά κι αυτός όταν θα ξεπεζέψεις» ανταπαντά η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στην 5η ΥΠΕ και στα όσα υποστήριξε για να αιτιολογήσει την άσκηση πειθαρχικών διώξεων εναντίον των εργαζομένων της ΤΟΜΥ Νέας Ιωνίας, επειδή δεν συμμετείχαν σε επιμορφωτικό σεμινάριο πάνω στο αντικείμενό τους.

Το θέμα αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα πριν από μία εβδομάδα, όταν έγιναν γνωστές οι πειθαρχικές διώξεις και η παραίτηση της συντονίστριας – διευθύντριας της ΤΟΜΥ Ν. Ιωνίας, εις ένδειξη αντίδρασης στην τακτική που ακολούθησε η 5η ΥΠΕ. Τότε ήταν που παρενέβη η ΑΔΕΔΥ η οποία κατήγγειλε την 5η ΥΠΕ για αυταρχισμό και τρομοκράτηση του προσωπικού και ζήτησε την ανάκληση κάθε πειθαρχικής τιμωρίας εις βάρος του προσωπικού.

Στη συνέχεια η 5η ΥΠΕ έσπευσε να αποδοκιμάσει την παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας πως η άσκηση πειθαρχικού ελέγχου ήταν επιβεβλημένη, από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι της ΤΟΜΥ Ν. Ιωνίας δεν παραβρέθηκαν στο σεμινάριο, όπως έκαναν αντίστοιχα οι συνάδελφοί τους από τις υπόλοιπες μονάδες, για να δοθεί συνέχεια στην κόντρα με τη νέα ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ χθες ως απάντηση στα όσα διατείνεται η 5η ΥΠΕ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων, σε μία λακωνική ανακοίνωση, αποδοκιμάζει το ύφος της απάντησης της 5ης ΥΠΕ και επισημαίνει: «Δεν έχουμε σκοπό να ασχοληθούμε, επί της ουσίας, με το ανυπόγραφο δελτίο Τύπου, που το «γραφείο» του διοικητή της 5ης ΥΠΕ εξέδωσε «απαντώντας» στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ούτε καν το θάρρος να το υπογράψει δεν είχε ο κ. διοικητής.

Του διαμηνύουμε μόνο πως, αν διανοηθεί να συνεχίσει οποιαδήποτε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος των συμβασιούχων συναδέλφων μας, θα βρει απέναντί του σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Όσο για την πρωτοφανή οίηση, την αλαζονεία και τις ειρωνείες, που υπάρχουν στο δελτίο Τύπου αντί για απαντήσεις στα καταγγελλόμενα, αποδεικνύουν απλά ότι όποιος εφαρμόζει μνημόνια καταφεύγει στα ίδια επιχειρήματα, μέσα και συκοφαντίες για τους εργαζόμενους.

Του θυμίζουμε, λοιπόν, τη λαϊκή παροιμία: «Καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετά κι αυτός όταν θα ξεπεζέψεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου