ΤΟΠΙΚΑ

Νέο οργανόγραμμα ζητούν οι υγειονομικοί υπάλληλοι

νέο-οργανόγραμμα-ζητούν-οι-υγειονομι-792119

Ελλείψει προσωπικού εξοπλισμός … αξίας αρκετών εκατομμυρίων παραμένει σχεδόν αχρησιμοποίητος στα ιατρεία του ΙΚΑ. Πάγιο αίτημα των υγειονομικών υπαλλήλων οι προσλήψεις ωστόσο η φωνή τους δεν ακούγεται παρά το γεγονός ότι πλέον ο όγκος δουλειάς στα εργαστήρια του ΙΚΑ και τα ιατρεία έχει αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο μετά τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.

“Πρέπει να καλυφθούν οι προβλεπόμενες από τον Οργανισμό θέσεις για την εύρυθμη λειτουργία των πολυιατρείων του ΙΚΑ στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία” υπογράμμιζαν στον ’”Ταχυδρόμο” υπάλληλοι των υγειονομικών υπηρεσιών.

Οι προβλεπόμενες θέσεις υγειονομικού προσωπικού από τον οργανισμό λειτουργίας στην Υγειονομική Μονάδα του ΙΚΑ είναι 92 από τις οποίες ωστόσο σε ισχύ είναι περίπου 60 με αρκετούς υπαλλήλους να είναι έτοιμοι για συνταξιοδότηση, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα κενά που θα δημιουργηθούν.

Σύμφωνα με το ισχύον οργανόγραμμα στις Υγειονομικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ στο Βόλο έπρεπε να υπάρχουν δύο φαρμακοποιοί και υπηρετεί ένας, χημικοί βιοχημικοί προβλέπονται δύο υπηρετεί ένας, στον τομέα Νοσηλευτική- Μαιευτική προβλέπονται στο οργανόγραμμα 25 θέσεις, έχουν καλυφθεί 21 θέσεις, για επισκέπτες υγείας προβλέπονται πέντε θέσεις απασχολούνται τέσσερις, φυσιοθεραπευτές προβλέπονται επτά και απασχολούνται πέντε.

Παράλληλα Τ.Ε Ραδιολογίας προβλεπόμενες θέσεις είναι πέντε, έχουν καλυφθεί 2 θέσεις, Τ.Ε Ιατρικών Εργαστηρίων από έξι θέσεις καλύπτονται μόνο 4, Τ.Ε Οδοντοτεχνητών από 3 θέσεις έχουν καλυφθεί οι δύο, Τ.Ε Κοινωνικής Εργασίας υπάρχει μία θέση που έχει καλυφθεί, Δ.Ε Βοηθών Νοσοκόμων από τις 18 θέσεις που προβλέπονται απασχολούνται μόνο 8 θέσεις, Δ.Ε Νοσοκόμων Τραυματιοφορέων από 2 θέσεις δεν έχει ενεργοποιηθεί καμία, Δ.Ε Χειριστών Ιατρικών Συσκευών είναι ενεργοποιημένες και οι έξι θέσεις, Δ.Ε Υπαλλήλων Φαρμακείου απασχολούνται 3 υπάλληλοι, Δ.Ε Βοηθών Ιατρικών από τις 6 θέσεις απασχολούνται 3 υπάλληλοι.

Οι ανάγκες εξάλλου σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι πολλές καθώς οι προβλεπόμενες 25 θέσεις δεν έχουν καλυφτεί.

Όσες παρεμβάσεις μέχρι σήμερα έχουν γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες δεν είχαν αποτελέσματα, και αυτό αντανακλάται φυσικά στους ασφαλισμένους αλλά και στους ίδιους τους υγειονομικούς υπαλλήλους που κάνουν την «ανάγκη φιλότιμο» προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου