ΤΟΠΙΚΑ

Ζωγράφισαν για την παιδιατρική

ζωγράφισαν-για-την-παιδιατρική-791133

Χρώμα και χαρούμενο περιβάλλον θα αποκτήσει η παιδιατρική κλινική του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου μετά την δωρεά έργων ζωγραφικής που θα χαρίσουν στην κλινική οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βόλου.

Εβδομήντα περίπου μαθητές του σχολείου συμμετείχαν στην δράση του σχολείου «Χάρισε και εσύ ένα χαμόγελο, μπορείς!» αφιερώνοντας το χρόνο, την ευαισθησία, την όρεξη και το κέφι τους προκειμένου τα έργα ζωγραφικής που δημιούργησαν να τα δωρίσουν στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου. Σκοπός των μαθητών είναι η κλινική να αποκτήσει χρώμα προκείμενου να δημιουργηθεί πιο ευχάριστο περιβάλλον για τους μικρούς ασθενείς της περιοχής.

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή των μαθητών, ήταν η καθηγήτρια των εικαστικών του σχολείου, κ. Γιακμογλίδου Νεκταρία, που οργάνωσε την «ημέρα ζωγραφικής» , όπου συμμετείχαν οι εβδομήντα μαθητές.

Τα έργα ζωγραφικής παραδόθηκαν την περασμένη Δευτέρα στον διευθυντή της παιδιατρικής κ. Θεόφιλο Μερίδη και στην προϊσταμένη κ. Σταυρούλα Σβώλου , από την διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Βόλου κ. Ανδρονίκη Ρηγάκη, από την καθηγήτρια εικαστικών κ. Νεκταρία Γιακμογλίδου και μία αντιπροσωπευτική ομάδα μαθητών.

Η μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου Ελευθερία Παπατόλια, αναφερόμενη στο έργο της τόνισε ότι επέλεξε να ζωγραφίσει μια τίγρη με το μικρό της, διότι αυτός ο πίνακας απευθύνεται στα παιδιά που νοσηλεύονται και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Χαρακτηριστικά τόνισε η ίδια «η τίγρη είναι ένα άγριο ζώο που δεν εξημερώθηκε ποτέ από τον άνθρωπο και αποτελεί διαχρονικό σύμβολο αγωνιστικότητας, ανεξαρτησίας, θάρρους, μαχητικότητας και δύναμης.Ο πίνακας δείχνει μία μητέρα τίγρη η οποία κρατά το μωρό της. Αυτή η εικόνα συμβολίζει ασφάλεια, προστασία και σιγουριά, υπενθυμίζοντας στο κάθε παιδί που νοσηλεύεται στην παιδιατρική μονάδα ότι είμαστε στο πλευρό τους και τους στηρίζουμε για να βγουν νικητές σ’αυτή τη δύσκολη μάχη ζωής».

Τα έργα θα διακοσμήσουν τους θαλάμους της παιδιατρικής , κάνοντας την παραμονή των μικρών ασθενών, ακόμη πιο ευχάριστη , σε ένα περιβάλλον με οικείες σε αυτούς εικόνες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου