ΤΟΠΙΚΑ

Μαρτύριο στα χέρια ληστών για ζευγάρι ηλικιωμένων στο Ανήλιο

μαρτύριο-στα-χέρια-ληστών-για-ζευγάρι-790295

Με τρόμο διεκόπη ο βραδινός ύπνος για ζευγάρι ηλικιωμένων στο Ανήλιο. Στην κατοικία τους εισέβαλαν δύο ληστές, στα χέρια των οποίων τα δύο άτομα μεγάλης ηλικίας, έζησαν τον αληθινό εφιάλτη. Δέχθηκαν χτυπήματα, απειλήθηκαν οι ζωές τους με μαχαίρι και εγκαταλείφθηκαν μετά από ώρα δεμένοι και φιμωμένοι, αφού οι αδίστακτοι δράστες είχαν αναζητήσει σε όλους τους χώρους του σπιτιού χρήματα. Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία.

Γύρω στις 3 τα ξημερώματα χθες Κυριακή, δύο άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους μπούκαραν στο σπίτι του ζευγαριού. Ακινητοποίησαν αρχικά τον 85χρονο άντρα και στη συνέχεια την 74χρονη σύζυγό του. Ασκησαν επάνω στους δύο ανήμπορους να αμυνθούν ηλικιωμένους απίστευτη βία.

Κόλλησαν στο λαιμό του 85χρονου ένα μαχαίρι που βρήκαν στην κουζίνα της κατοικίας και απειλούσαν να σκοτώσουν τον ίδιο και τη σύζυγό του για να τους πουν πού έχουν χρηματικό ποσό.

Τους κατάφεραν μια σειρά από χτυπήματα ακόμη και στο κεφάλι, τους έδεσαν για να μη μπορέσουν να κινηθούν, μετά τη φυγή τους, ενώ έδεσαν τα στόμα τους με χαρτοταινία.

Αφησαν τους δύο ηλικιωμένους ακινητοποιημένους, έχοντας εντοπίσει και πάρει μαζί τους χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ, τα οποία βρήκαν στην ντουλάπα του σπιτιού.

Δεν δίστασαν ακόμη και να αρπάξουν από τα δάχτυλα των χεριών τους, τις βέρες γάμου του ζευγαριού…

Μετά από μεγάλες προσπάθειες, και όσο γρήγορα τους επέτρεπαν οι δυνάμεις τους και ο πανικός που τους είχε κυριεύσει, αλλά και ο πόνος από τα χτυπήματα που είχαν δεχθεί, οι δύο ηλικιωμένοι κατάφεραν να απομακρύνουν τα δεσμά των ληστών και να ειδοποιήσουν το πιο κοντινό συγγενικό τους πρόσωπο που έσπευσε στο σπίτι τους. Ειδοποιήθηκε άμεσα η Αστυνομία, με κλιμάκιο αστυνομικών να σπεύδει άμεσα στην κατοικία τους, ξεκινώντας τις έρευνες. Αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ληστών.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου